ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αυτό είναι το κόλπο για να χάσεις λίπος

Πού βρίσκεται το μυστικό;

Αυτό είναι το κόλπο για να χάσεις λίπος

Το σημαντικότερο βήμα για να χάσεις κιλά είναι να έχεις δημιουργήσει μια καλή σχέση με το φαγητό.

Πρόκειται για τις διαδικασίες στις οποίες μπαίνουμε συχνά αναφορικά με τη φυσική κατάσταση και το σώμα μας. Η απώλεια λίπους γίνεται επιβεβλημένη διαδικασία ειδικά μετά τις καλοκαιρινές διακοπές που δικαιολογημένη το έχουμε ρίξει έξω.

Και το σουβλάκι σου θα φας και τα καλαμαράκια σου και τη βούτα σου με το ψωμί στο λάδι της χωριάτικης θα κάνεις. Όταν επιστρέφεις όμως, σε περιμένει η Κόλαση του περιορισμού.

Σ’ έναν κόσμο όπου οι επιλογές είναι ατελείωτες, το να ρίξεις άκυρο σε φαγητά όπως η σοκολάτα, τα σουβλάκια και τα πιτόγυρα φαντάζει ανηφόρα.

Πολλοί από εμάς χάνουμε την αίσθηση του ελέγχου όταν πρόκειται για την κατανάλωση τροφών που θα μπορούσαν να θεωρηθούν λιγότερο υγιεινές, παρά το γεγονός ότι γνωρίζουμε το λάθος που κάνουμε.

Ωστόσο είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν στιγμές που δεν μπορείς να κάνεις και πολλά.

Σε τέτοιες καταστάσεις, όπως οι καλοκαιρινές διακοπές ή το κάλεσμα σ’ έναν γάμο, είναι λογικό να αφήσεις τον εαυτό σου να ξεφύγει και να απολαύσεις τις ποικιλίες φαγητού που υπάρχουν στο τραπέζι χωρίς τύψεις.

Και εκεί βρίσκεται το μυστικό. Απόλαυσε την στιγμή χωρίς τύψεις και φτιάξε ένα πλάνο που θα ακολουθήσεις. Πολλοί πιστεύουν ότι για να χάσεις λίπος πρέπει να απέχεις από την ευχαρίστηση.

Τρώγοντας λιγότερο από ένα ανθυγιεινό φαγητό, έχουν την αίσθηση ότι τρώνε λιγότερο, παρόλο που στην πραγματικότητα είναι λάθος.

Αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι ότι πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι αν εστιάζουμε στην ευχαρίστηση και στην απόλαυση, μπορούμε να είμαστε πιο συνεπείς στην επίτευξη των στόχων μας, γεγονός που θα κάνει πιο πιθανό να τους επιτύχουμε.

Ο υπερβολικός περιορισμός της διατροφής μας μπορεί να καταλήξει να είναι αντιπαραγωγικός.

Με την απόρριψη αυτών των τροφών που μας κάνουν τόσο χαρούμενους, η απώλεια λίπους γίνεται πιο δύσκολη, γιατί η απαγόρευση από ορισμένες ομάδες τροφίμων μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλη απογοήτευση.

Με λίγα λόγια ξεκινά ένας κύκλος στον οποίο υπάρχουν φάσεις περιορισμού και αργότερα, μπορεί να εμφανιστούν φάσεις υπερφαγίας. Αυτό όχι μόνο σαμποτάρει τους στόχους μας για την απώλεια λίπους, αλλά προφανώς μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες στην ψυχική μας υγεία.

Το να δημιουργήσεις μία καλή σχέση με το φαγητό είναι το σημαντικότερο ώστε να κάψεις λίπος. Η απώλεια βάρους σημαίνει μείωση των θερμίδων που καταναλώνουμε, αλλά δεν χρειάζεται να κόψεις τα πάντα.

Μία απλή διατροφή και μία αερόβια άσκηση θα σε φέρει πιο κοντά στον στόχο. Απόλαυσε το παγωτό σου το καλοκαίρι χωρίς ενοχές και άσε τις εξαντλητικές δίαιτες στην άκρη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.