ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο τρόφιμο για τη καρδιά – Και μικροποσότητες αυξάνουν τον κίνδυνο

Τι έδειξε έρευνα

Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο τρόφιμο για τη καρδιά – Και μικροποσότητες αυξάνουν τον κίνδυνο

Οι καρδιαγγειακές παθήσεις απασχολούν όλο και περισσότερο την ιατρική κοινότητα, πρώτον γιατί αυξάνονται, και δεύτερον γιατί κατεβαίνει συνεχώς η ηλικία που αρχίζουν και εμφανίζονται.

Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο McMaster συνδέει άμεσα την κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος με την εμφάνιση προβλημάτων στην καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος.

Στο πλανήτη η κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος εμφανίζει άνοδο, ενώ θα περίμενε κανείς πως με τόση ενημέρωση θα είχε μειωθεί. Ένας από τους λόγους είναι και η αύξηση του κρέατος και η στροφή του καταναλωτικού κοινού σε φθηνότερες επιλογές.

Στην έρευνα πήραν μέρος 134.297 εθελοντές και τα αποτελέσματα ήταν αποκαλυπτικά.

Μόνο 150 γρ. επεξεργασμένου κρέατος εκτοξεύει κατά 49% τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών προβλημάτων και 51% τον κίνδυνο θανάτου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το μόνο παρήγορο είναι πως η κατανάλωση μικρών ποσοτήτων, κάτω από 30 γραμμάρια, δεν έχουν επίδραση στη καρδιά μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.