Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να πάρουμε τις βιταμίνες που χρειαζόμαστε

Τα χάπια δεν είναι η καλύτερη μέθοδος

Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να πάρουμε τις βιταμίνες που χρειαζόμαστε

Οι βιταμίνες σε χάπι μπορεί να φαίνονται ένας βολικός τρόπος για να λάβετε όλα τα σημαντικά θρεπτικά συστατικά, αλλά η καλύτερη μέθοδος είναι άλλη.

«Έχουμε πολλές μελέτες που δείχνουν ότι όταν βλέπουμε τα τρόφιμα ως τη βιοδιαθέσιμη πηγή ορισμένων θρεπτικών συστατικών βιταμινών και μετάλλων, τείνουν να είναι μία από τις καλύτερες επιλογές», δήλωσε η Kristin Kirkpatrick, διαιτολόγος στην Cleveland Clinic, στο Οχάιο.

Για παράδειγμα, μπορείτε να πάρετε μια κάψουλα ιχθυέλαιο, αλλά η κατανάλωση ψαριών στο πιάτο είναι πάντα η καλύτερη επιλογή. Η βιομηχανία συμπληρωμάτων δεν ρυθμίζεται με τον ίδιο τρόπο όπως τα τρόφιμα!

Η Kirkpatrick πρότεινε ότι ο καλύτερος τρόπος για να λάβετε ένα μείγμα βιταμινών και μετάλλων είναι να τρώτε όλα όσα σας δίνουν βιταμίνες – και σημαντικό, να βάζετε καθημερινά έξι διαφορετικά πολύχρωμα τρόφιμα στη διατροφή σας.

Ένα μπολ με πλιγούρι είναι ένα χρώμα, τα βατόμουρα είναι ένα δεύτερο. Ακόμα και ο καφές μετράει. Το ρόφημα είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά κ.ο.κ.

Όμως υπάρχει μια βιταμίνη που μάλλον πρέπει να τη λαμβάνουμε ως συμπλήρωμα και αυτή δεν είναι άλλη από τη βιταμίνη D. Αυτή η συγκεκριμένη, μπορεί να απαιτεί τη λήψη συμπληρώματος για να λάβετε αρκετή ποσότητα από αυτήν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η βιταμίνη D συνήθως απορροφάται ελάχιστα μέσω των τροφών», εξήγησε η Kirkpatrick σε δελτίο ειδήσεων της κλινικής. Ένα συμπλήρωμα D3 μιμείται περισσότερο τις ακτίνες UV του ήλιου, εκεί παίρνουμε την καλύτερη βιταμίνη D.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.