Το υπερβολικό αλάτι συνδέεται με την αύξηση της αρτηριακής πίεσης

Η υπερβολική πρόσληψη αλατιού, όπως θα έχετε ακουστά, συνδέεται με την αύξηση της αρτηριακής πίεσης.

Ακόμη και όταν δεν προκαλεί υπέρταση όμως, το πολύ αλάτι στις τροφές μπορεί να προκαλέσει διάφορες ενοχλήσεις.

Πέραν της μείωσης της ποσότητας αλατιού που προσθέτετε στο φαγητό, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με βότανα και μπαχαρικά.

Είναι επίσης σημαντικό να αποφεύγετε τα συσκευασμένα σνακ και τα επεξεργασμένα προϊόντα, τα πιο πολλά από τα οποία είναι πλούσια σε αλάτι.

Είναι τέλος σημαντικό να πίνετε άφθονο νερό προκειμένου να κρατάτε τον οργανισμό σας ενυδατωμένο.

Δείτε πέντε σημάδια που στέλνει το σώμα σας όταν τρώτε πολύ αλάτι:

Πρησμένα δάχτυλα: Μπορεί στη ζυγαριά να μην φαίνεται ότι έχετε πάρει κιλά, αλλά βλέπετε τα δάχτυλά σας να έχουν πρηστεί. Πρόκειται για σύμπτωμα της κατακράτησης υγρών που προκαλεί το αλάτι.

Ξηροστομία: Όταν απορρυθμίζεται η ισορροπία αλατιού και νερού στο σώμα, ο εγκέφαλος στέλνει «μηνύματα δίψας» τα οποία και προκαλούν την υπερβολική ξηρότητα στο στόμα. Η κατανάλωση άφθονης ποσότητας νερού είναι αυτό που πραγματικά χρειάζεστε.

Συχνοί πονοκέφαλοι: Σύμφωνα με επιστημονικά ευρήματα, οι άνθρωποι που καταναλώνουν συστηματικά πολύ αλάτι ταλαιπωρούνται συχνότερα από πονοκεφάλους.

Συχνουρία: Για τις συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα, δεν ευθύνεται μόνο το πολύ νερό, αλλά και το πολύ αλάτι. Ο λόγος είναι ότι τα νεφρά δουλεύουν διπλά για να απομακρύνουν το περιττό αλάτι από τον οργανισμό σας και ο μόνος τρόπος να το πετύχουν είναι μέσω των ούρων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύγχυση: Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού οδηγεί στην αφυδάτωση, η οποία με τη σειρά της προκαλεί πνευματική αποδυνάμωση. Ακόμη και η ήπια αφυδάτωση μπορεί να δυσκολέψει τη συγκέντρωση, την ανάκληση πληροφοριών, ενώ προκαλεί και κακή διάθεση.