ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Δείτε πότε πρέπει να πίνετε γάλα αν θέλετε να χάσετε βάρος

Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος στο γάλα, μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη μυϊκή μάζα ενώ χάνετε λίπος

Δείτε πότε πρέπει να πίνετε γάλα αν θέλετε να χάσετε βάρος

Γνωρίζατε πως σύμφωνα με τους επιστήμονες το γάλα μπορεί να είναι μια καλή προσθήκη στη διατροφή σας, αν προσπαθείτε να διατηρήσετε την υγεία σας και να νιώθετε λιγότερο πεινασμένοι ενώ χάνετε βάρος;

Σύμφωνα με μια ανασκόπηση του 2013 στο Nutrition & Metabolism, τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες όπως το γάλα μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε την όρεξή σας περισσότερο από ό,τι οι μη γαλακτοκομικές πρωτεΐνες όπως η σόγια.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα αμινοξέα στο γάλα θα μπορούσαν να επηρεάσουν ορμόνες όπως το GLP-1, το CCK και το PYY που επηρεάζουν την πείνα και το αίσθημα πληρότητας.

Το γάλα θα μπορούσε, επίσης, να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το μεταβολισμό σας αναζωογονημένο καθώς χάνετε κιλά. Όταν αρχίσετε να βλέπετε τους αριθμούς στη ζυγαριά σας να πέφτουν, είναι πιθανό να χάνετε και μυς, καθώς και λίπος.

Η απώλεια μυών μπορεί να σημαίνει πιο αργό μεταβολισμό, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να δείτε το βάρος σας να επιστρέφει. Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος στο γάλα, όμως, μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη μυϊκή μάζα ενώ χάνετε λίπος.

Αλλά, ποια είναι η καλύτερη στιγμή για να πίνετε γάλα για να βοηθήσετε την απώλεια βάρους;

Ενώ δεν χρειάζεται να πίνετε γάλα σε κάθε γεύμα για να βοηθήσετε στη διατήρηση των μυών, η κατανάλωσή του μετά από μια δυνατή προπόνηση θα βοηθήσει το σώμα σας να χτίσει μυς, ενώ χάνετε λίπος.

Πίνετε γάλα μετά την άσκηση

Το σώμα σας χρησιμοποιεί την πρωτεΐνη πιο αποτελεσματικά μετά την άσκηση, επειδή τότε είναι που το σώμα σας επιδιώκει να χτίσει και να επισκευάσει τους μυς, αναφέρει η Cleveland Clinic.

Η πρωτεΐνη δρα γρήγορα συνθέτοντας νέο μυϊκό ιστό για να σας κάνει πιο δυνατούς. Αυτό το αναβολικό παράθυρο παραμένει ανοιχτό για περίπου δύο ώρες μετά την προπόνησή σας.

Γι’ αυτό είναι χρήσιμο να πίνετε πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας, όπως το γάλα, για να βοηθήσετε στη σύνθεση της μυϊκής πρωτεΐνης.

Δεν είναι μυστικό ότι η μυϊκή μάζα καίει περισσότερες θερμίδες από το λίπος, ακόμη και όταν δεν γυμνάζεστε. Ωστόσο, η απλή κατανάλωση γάλακτος δεν θα σας κάνει να χάσετε βάρος.

Η ενσωμάτωση της προπόνησης ενδυνάμωσης στο σχέδιο απώλειας βάρους σας θα ενισχύσει τη μυϊκή σας μάζα και θα βελτιώσει τη μεταβολική σας υγεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το να πίνετε γάλα για να υποστηρίξετε την αποκατάσταση από την άσκηση, ενώ παράλληλα περιορίζετε μέτρια τις θερμίδες, θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε τη σύνθεση του σώματός σας, σύμφωνα με την ανασκόπηση του 2013 στο Nutrition & Metabolism.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.