Δείτε τα πέντε σνακ που αντί να μας κόβουν μας ανοίγουν την όρεξη

Καλό είναι να γνωρίζετε πως το υγιεινό, δεν σημαίνει μη παχυντικό

Δείτε τα πέντε σνακ που αντί να μας κόβουν μας ανοίγουν την όρεξη

Yπάρχουν τροφές που αντί να σας γεμίσουν το στομάχι, σας ανοίγουν την όρεξη με αποτέλεσμα να θέλετε να καταναλώσετε στην συνέχεια μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού, οδηγώντας σας έτσι μαθηματικά στην αύξηση του σωματικού βάρους.

Οσοι από εσάς καταβάλετε φιλότιμες προσπάθειες ώστε να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά, θα πρέπει να έχετε υπόψη ποια τρόφιμα ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία, ώστε να τα βγάλετε από το πρόγραμμά σας, έχοντας το κεφάλι σας ήσυχο πως τίποτε δεν θα σταθεί εμπόδιο στο πρόγραμμα που ακολουθείτε.

Επίσης καλό είναι να γνωρίζετε πως το υγιεινό, δεν σημαίνει μη παχυντικό, ενώ υπάρχουν και αρκετοί μύθοι γύρω από συγκεκριμένα τρόφιμα.

Επιλέξτε λοιπόν κάποιο σνακ ή φαγητό που δεν θα περιέχει τα παρακάτω:

Ζάχαρη

Τροφές πλούσιες σε ζάχαρη, όπως η σοκολάτα, τα σιροπιαστά γλυκά, οι πάστες, τα μπισκότα κ.ά. Η ζάχαρη είναι η τροφή εκείνη που ανεβάζει άμεσα τη γλυκόζη στο αίμα και έπειτα τη ρίχνει απότομα και ως εκ τούτου το άτομο θέλει περισσότερη ζάχαρη για να έχει πάλι το ευχάριστο απότομο ανέβασμα της γλυκόζης. Γι’ αυτό το λόγο τα άτομα που καταναλώνουν γλυκά θέλουν ολοένα και μεγαλύτερη ποσότητα για να ικανοποιήσουν την ανάγκη τους. Η κατανάλωση ζάχαρης οδηγεί σχεδόν πάντα σε περισσότερη ζάχαρη.

Γλυκάνισο

Τροφές που περιέχουν γλυκάνισο όπως ψωμί ή κουλουράκια με γλυκάνισο και ούζο έχουν ήπια ορεξιογόνο δράση. Προσοχή στην συχνότητα και την ποσότητα κατανάλωσης ούζου γιατί περιέχει πάνω από 40% αλκοόλ.

Διάφορα μυρωδικά

Κατανάλωση μυρωδικών όπως σκόρδο, κάρδαμο, πιπέρι, γαρίφαλλο και τζίντζερ. Ιδιαίτερα η πιπερόριζα θεωρείται ιδανικό ορεξιογόνο για τα μικρά παιδιά.

Λιπαρά

Τροφές πλούσιες σε λιπαρά όπως, κρέμα γάλακτος, τηγανιτά εδέσματα και ορισμένα τυρία με πάνω από 40% λιπαρά ανοίγουν την όρεξη. Καλό είναι να καταναλώνονται μαζί με μια καλή πηγή φυτικών ινών (όπως μια πράσινη σαλάτα) προκειμένου να δυσαπορροφάται ένα μέρος των λιπαρών και να έχουν μικρότερο γλυκαιμικό δείκτη έτσι ώστε να μην οδηγούν το άτομο στο ψυγείο.

Υδατάνθρακες

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τροφές πλούσιες σε απλούς υδατάνθρακες όπως λευκό ψωμί, ρύζι και λευκά μακαρόνια όταν καταναλώνονται σε ποσότητα και με μεγάλη συχνότητα οδηγούν σε μεγαλύτερη κατανάλωση υδατανθράκων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.