ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δέκα σημάδια ότι το συκώτι σας είναι γεμάτο τοξίνες και πρέπει να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες

Τα συμπτώματα που πρέπει να γνωρίζετε

Δέκα σημάδια ότι το συκώτι σας είναι γεμάτο τοξίνες και πρέπει να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες

Το συκώτι είναι ένα εξαιρετικά ανθεκτικό όργανο. Ακόμα και μετά την απώλεια του 80% των κυττάρων του, μπορεί να διεκπεραιώνει τις περισσότερες από τις 500 ζωτικές λειτουργίες που εκτελεί υπό φυσιολογικές συνθήκες.

Επιπλέον, ανήκει στα πιο σημαντικά όργανα του σώματος μας και δουλεύει αδιάκοπα. Ξεπλένει όλες τις τοξίνες μέσω των κινήσεων του εντέρου.

Συκώτι: Ποια η λειτουργία του

Οι λειτουργίες του ήπατος περιλαμβάνουν την επεξεργασία και αποβολή άχρηστων για τον οργανισμό ουσιών. Τον μεταβολισμό και την εξουδετέρωση τοξικών ουσιών, την αποθήκευση γλυκόζης και την απελευθέρωσή της στο αίμα όταν οι ενεργειακές ανάγκες του οργανισμού το απαιτούν και την παραγωγή ουσιών και πρωτεϊνών χωρίς τις οποίες η ζωή είναι αδύνατη.

Η κακή διατροφή, το αλκοόλ, η ατμοσφαιρική ρύπανση και άλλοι παράγοντες, επιβαρύνουν το ήπαρ και δυσχεραίνουν τη λειτουργία του.

Όταν το συκώτι αρχίζει να περιβάλλεται με λιπώδη ιστό, εξαιτίας της κακή διατροφή, αρχίζει να δυσλειτουργεί επικίνδυνα. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να ρυθμίσει και να εξαλείψει όλες τις τοξίνες από το σώμα μας όπως όταν ήταν υγιές. Προτού το συκώτι καταρρεύσει εντελώς, υπάρχουν αρκετά προειδοποιητικά σημάδια που πρέπει να προσέξουμε.

Ποια τα συμπτώματα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα συμπτώματα που μπορεί να υποδεικνύουν ότι το συκώτι σας δυσλειτουργεί είναι τα εξής:

  • Αισθήματα κόπωσης
  • Ναυτία
  • Ανοιχτόχρωμα κόπρανα
  • Κιτρινισμένο δέρμα ή μάτια
  • Αραχνοειδή αγγειώματα: Αυτά τα αγγειώματα μοιάζουν σαν μια κόκκινη κηλίδα με αιμοφόρα αγγεία να εκτείνονται από το κέντρο της. Εμφανίζονται σε πολλές υγιείς γυναίκες, αλλά αν τις βλέπουμε σε μεγάλο αριθμό στο πάνω μέρος του σώματος ή σε άντρες, μπορεί να είναι σημάδι ασθένειας του ήπατος.
  • Μελανιάζουμε εύκολα
  • Ερυθρές παλάμες
  • Σκουρόχρωμα ούρα
  • Πρησμένη κοιλιακή χώρα
  • Πρήξιμο αστραγάλων ή ποδιών
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.