ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Δες ποιες είναι οι τροφές που προκαλούν πρήξιμο και πόνο στο στομάχι

Για να ξέρεις τι να περιμένεις όταν τις καταναλώνεις

Δες ποιες είναι οι τροφές που προκαλούν πρήξιμο και πόνο στο στομάχι

Υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες τροφές, οι οποίες προκαλούν φούσκωμα και πόνο στο στομάχι λίγο μετά την κατανάλωσή τους.

Δες ποιες είναι:

Φασόλια και όσπρια

Τα φασόλια είναι έχουν τη φήμη ότι προκαλούν φούσκωμα. Οι φακές και τα φασόλια περιέχουν υδατάνθρακες, FODMAP, τα οποία είναι σάκχαρα που δυσκολεύεται ο οργανισμός να διασπάσει με αποτέλεσμα να προκαλείται φούσκωμα και αέρια.

Για να αποφευχθεί αυτό συστήνεται να μουλιάζουμε τα όσπρια πριν το μαγείρεμα τους.

Σιτάρι, κριθάρι και σίκαλη

Περιέχουν την πρωτεΐνη γλουτένη η οποία μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα, πόνο στο στομάχι, διάρροια και αέρια στα άτομα που έχουν ευαισθησία σε αυτή.

Ακόμα και τα άτομα που δεν έχουν δυσανεξία στην γλουτένη μπορεί να δυσκολευτούν στην πέψη, καθώς η γλουτένη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αδυάλυτες ίνες.

Γαλακτοκομικά

Περίπου το 65% του πληθυσμού δεν μπορεί να διασπάσει τη λακτόζη, δηλαδή την ζάχαρη στα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Έρευνα έχει αποδείξει πως 3 στους 4 υποφέρουν από δυσανεξία στη λακτόζη. Όσοι την έχουν μπορεί να παρουσιάσουν φούσκωμα, διάρροια και αέρια.

Σταυρανθή λαχανικά

Λαχανικά όπως το μπρόκολο, το λάχανο, τα σπαράγγια, τα πράσα και τα λαχανάκια Βρυξελλών μπορούν να προκαλέσουν φούσκωμα.

Τα ωμά λαχανικά είναι πιο δύσκολα στην πέψη και για αυτό συστήνεται να μαγειρεύονται πριν την κατανάλωση τους.

Ανθρακούχα ποτά

Τα αναψυκτικά και τα ενεργειακά ποτά περιέχουν ανθρακικό το οποίο προκαλεί φούσκωμα. Όπως όταν κουνήσεις απότομα ένα μπουκάλι με ανθρακικό θα γεμίσει αφρούς, έτσι συμβαίνει και όταν το πιεις με αποτέλεσμα να φουσκώνεις.

Μήλα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα σάκχαρα και η φρουκτόζη στα μήλα οδηγεί σε φούσκωμα. Το ίδιο συμβαίνει και με τα αχλάδια. Και τα δύο περιέχουν φυτικές ίνες που δεν είναι εύκολες για την πέψη, ειδικά αν τρώτε και την φλούδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.