ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Δες πώς οι μπανάνες θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος

Είναι γεμάτες με φυτικές ίνες, βιταμίνη Β6, βιταμίνη C, κάλιο, μαγνήσιο και μαγγάνιο

Δες πώς οι μπανάνες θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος

Όλοι μας γνωρίζουμε πως οι μπανάνες αποτελούν μια θρεπτική και νόστιμη προσθήκη στη διατροφή μας, ωστόσο εσύ ήξερες ότι μπορούν να σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος;

Γεμάτες με βασικά θρεπτικά συστατικά όπως φυτικές ίνες, βιταμίνη Β6, βιταμίνη C, κάλιο, μαγνήσιο και μαγγάνιο, οι μπανάνες προσφέρουν μια σειρά από οφέλη για την υγεία, γι’ αυτό και συχνά προβάλλονται ως τροφή που ενισχύει την υγεία.

Πώς, όμως, η κατανάλωση μπανάνας μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος;

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η διαιτολόγος Destini Moody, οι μπανάνες είναι ένα γλυκό φρούτο που μπορεί να είναι ακριβώς η ευχάριστη προσθήκη στην προσπάθεια απώλειας βάρους που κάνετε.

Σε αντίθεση με τα άνοστα τρόφιμα που σχετίζονται με ορισμένες δίαιτες απώλειας βάρους, οι μπανάνες φέρνουν μια έκρηξη γεύσης και βασικών θρεπτικών συστατικών, όπως οι φυτικές ίνες.

Αν δεν το γνωρίζετε, οι έρευνες δείχνουν ότι οι φυτικές ίνες μπορούν να σας βοηθήσουν να αισθάνεστε χορτάτες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, συμβάλλοντας στη μείωση της πρόσληψης θερμίδων και στην απώλεια κιλών.

Έτσι, αν οι μπανάνες δεν αποτελούν ήδη βασικό συστατικό της διατροφής σας, ίσως ήρθε η ώρα να γίνουν.

Τρεις τρόποι με τους οποίους οι μπανάνες μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος

Οι μπανάνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φυσικό γλυκαντικό στη θέση της ζάχαρης

Εκτός από την πρόκληση αύξησης βάρους, μελέτες δείχνουν ότι τα πρόσθετα σάκχαρα μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, διαβήτη και υψηλής αρτηριακής πίεσης. Οι μπανάνες μπορούν να χρησιμεύσουν ως γλυκό και θρεπτικό υποκατάστατο της εξευγενισμένης ζάχαρης σε πολλές συνταγές.

Τα φυσικά τους σάκχαρα προσφέρουν μια ικανοποιητική γλυκύτητα στα smoothies, στο πλιγούρι βρώμης ή στα ψημένα προϊόντα χωρίς τα πρόσθετα επεξεργασμένα σάκχαρα. Αυτό το πλεονέκτημα ενισχύει τη γεύση και συμβάλλει στον περιορισμό του γλυκού σας, μια πολύτιμη στρατηγική σε κάθε ταξίδι απώλειας βάρους.

Οι μπανάνες είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών

Οι φυτικές ίνες είναι μια θρεπτική δύναμη για την απώλεια βάρους και οι μπανάνες τυχαίνει να είναι μια φανταστική πηγή τους. Σύμφωνα με το USDA, μία μεσαία μπανάνα περιέχει πάνω από 3 γραμμάρια φυτικών ινών.

Αυτό το πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά φρούτο είναι γεμάτο με διαλυτές και αδιάλυτες φυτικές ίνες, βοηθώντας την πέψη και προάγοντας τον κορεσμό.

Η συμπερίληψη των μπανανών στο μενού σας μπορεί να συμβάλει σε μια πιο ισορροπημένη και ικανοποιητική διατροφή, η οποία είναι απαραίτητη για την απώλεια των επιπλέον κιλών.

Οι μπανάνες βοηθούν στη μείωση του πρηξίματος

Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε κάλιο, ένα μέταλλο που παίζει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της σωστής ισορροπίας των υγρών στο σώμα, σύμφωνα με τη Σχολή Δημόσιας Υγείας T.H. Chan του Χάρβαρντ. Αυτή η ισορροπία βοηθά στην εξουδετέρωση των επιπτώσεων του νατρίου και μπορεί να μειώσει το φούσκωμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έτσι, αν αισθάνεστε λίγο πρησμένοι, η προσθήκη μπανανών στη διατροφή σας μπορεί να είναι ένας γευστικός και θρεπτικός τρόπος για να καταπολεμήσετε το φούσκωμα, υποστηρίζοντας παράλληλα τους στόχους σας για απώλεια βάρους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.