Καλύτερα να τις αποφεύγετε: Τέσσερις τροφές που κάνουν το σώμα μας να μυρίζει άσχημα

Η διατροφή μας καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τη μυρωδιά του σώματός μας

Καλύτερα να τις αποφεύγετε: Τέσσερις τροφές που κάνουν το σώμα μας να μυρίζει άσχημα

Μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά η διατροφή μας καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τη μυρωδιά του σώματός μας. Φυσικά, η τελευταία καθορίζεται και από την προσωπική υγιεινή, την υγεία και τα γονίδια μας, αλλά και η διατροφή παίζει μεγάλο ρόλο.

Υπάρχουν αρκετά τρόφιμα, τα οποία δεν είναι αναγκαστικά ανθυγιεινά, που μπορούν να αλλάξουν προς το χειρότερο την μυρωδιά του σώματος μας, όπως τα παρακάτω τέσσερα:

Αλκοόλ

Το αλκοόλ μεταβολίζεται στο ήπαρ σε αιθανικό ή οξικό οξύ. Ωστόσο, κάποιο από το αλκοόλ που πίνουμε, απελευθερώνεται μέσω του ιδρώτα και του αναπνευστικού.

Ψάρι

Δεν είναι λίγοι άνθρωποι που χωρίς να το γνωρίζουν έχουν μια κληρονομική μεταβολική διαταραχή, που ονομάζεται «σύνδρομο οσμής ψαριού» ή τριμεθυλαμινουρία. Αυτοί οι άνθρωποι αναπτύσσουν μια οσμή όταν τρώνε ψάρια ή άλλες τροφές που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Αυτή η μυρωδιά προκύπτει από την ανικανότητα του οργανισμού να διασπάσει την τριμεθυλαμίνη, η οποία στη συνέχεια συσσωρεύεται στο σώμα και απελευθερώνεται με τον ιδρώτα, την αναπνοή και τα ούρα.

Κόκκινο κρέας

Το κόκκινο κρέας δεν μεταβολίζεται εύκολα και παραμένει στο πεπτικό σύστημα για μεγαλύτερο διάστημα. Μπορούν με αυτόν τον τρόπο να γίνουν εστία βακτηριδίων τα οποία προκαλούν δυσοσμία κατά ήταν εφίδρωση αλλά και άσχημη αναπνοή.

Σταυρανθή λαχανικά

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το κουνουπίδι, το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών και άλλα σταυρανθή λαχανικά προκαλούν, λόγω του θείου και του καθαρισμού του σώματος από τις τοξίνες, δύσοσμα αέρια. Ένα κόλπο είναι να τα τρώμε βραστά και να τα μασάμε για ώρα, κάτι που βοηθάει το σώμα μας να τα μεταβολίσει πιο εύκολα και πιο γρήγορα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.