ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Καρπούζι ή πεπόνι; Ποιο βοηθά στο αδυνάτισμα

Ποιο από τα δύο έχει λιγότερες θερμίδες;

Καρπούζι ή πεπόνι; Ποιο βοηθά στο αδυνάτισμα

Το καρπούζι και το πεπόνι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και είναι από τα αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού. Ποιο όμως είναι το καλύτερο για την απώλεια βάρους;

Η διατροφική αξία

Σύμφωνα με το Multidisciplinary Digital Publishing Institute (MDPI), 100 γραμμάρια καρπουζιού έχουν περίπου 30 θερμίδες. Το καρπούζι είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνη Α και C και μία μερίδα ίση με ένα φλιτζάνι προσφέρει 17% και 21% αντίστοιχα της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης. Είναι ακόμα καλή πηγή αντιοξειδωτικών και συγκεκριμένα κιτρουλίνης και καλίου.

100 γραμμάρια πεπονιού από την άλλη έχουν περίπου 33 θερμίδες. Το πεπόνι έχει μεγαλύτερη ποσότητα βιταμίνης Α και C σε σχέση με το καρπούζι. Περιέχει επίσης κάλιο και φυτικές ίνες, οι οποίες ενισχύουν την πέψη, την κινητικότητα του εντέρου και παρατείνουν την αίσθηση του κορεσμού μειώνοντας έτσι την πείνα.

Καρπούζι ή πεπόνι για απώλεια βάρους;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και τα δύο φρούτα αξίζουν μία θέση στη διατροφή σας εάν θέλετε να χάσετε βάρος. Έχουν λίγες θερμίδες, είναι πλούσια σε νερό και θρεπτικά συστατικά. Το καρπούζι έχει ελάχιστα λιγότερες θερμίδες, σε περίπτωση που υπολογίζεται μέχρι και την παραμικρή, βέβαια μην ξεχνάτε ότι το πεπόνι έχει μεγαλύτερη ποσότητα βιταμίνης Α.
Όσο για το εάν μπορείτε να τα φάτε μαζί, οι ειδικοί αναφέρουν πώς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ίσα ίσα είναι πετυχαίνετε έναν συνδυασμό γεύσεων και θρεπτικών συστατικών. Βέβαια, μην ξεχνάτε ότι και τα δύο περιέχουν φυσικά σάκχαρα, οι μερίδες συνεπώς που καταναλώνετε, καλό είναι να είναι ελεγχόμενες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.