ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Με αυτό τον τρόπο θα καταλάβεις ότι το ψάρι που μαγειρεύεις είναι φρέσκο

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Με αυτό τον τρόπο θα καταλάβεις ότι το ψάρι που μαγειρεύεις είναι φρέσκο

Δεν υπάρχει πιο ιδανικό γεύμα για το καλοκαίρι, από ένα φρέσκο ψάρι. Είσαστε όμως σίγουροι ότι το ψάρι που αγοράσατε είναι όντως φρέσκο ή έχει αλλοιωθεί με πρόσθετα ή είναι μπαγιάτικο; Αυτές είναι μερικές από τις κύριες ανησυχίες.

Αυτά λοιπόν που πρέπει να προσέχετε κάθε φορά που αγοράζετε ψάρια είναι τα εξής.

Μυρίστε το ψάρι

Η μυρωδιά του ψαριού μπορεί να φαίνεται άσχημη στους περισσότερους από εμάς, αλλά είναι ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι το ψάρι που τρώτε είναι φρέσκο! Όταν πρόκειται να αγοράσετε ψάρι, βεβαιωθείτε ότι το ψάρι έχει ήπιο άρωμα και μυρίζει θάλασσα και όχι έντονη ψαρίλα.

Τα μάτια δεν λένε ποτέ ψέματα

Αυτό μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά είναι στην πραγματικότητα αλήθεια, βεβαιωθείτε ότι τα μάτια του ψαριού δεν έχουν ένα υπόλευκο θαμπό στρώμα. Τα μάτια των φρέσκων ψαριών είναι λαμπερά.

Σκληρή υφή

Ελέγχετε πάντα την υφή, τα φρέσκα ψάρια πρέπει να έχουν σκληρή υφή τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό ( Νεκρική ακαμψία). Φροντίστε επίσης το ψάρι να είναι λαμπερό και γυαλιστερό και να μην φαίνεται θαμπό. Να υπάρχει μια φυσική μεταλλική εμφάνιση. Επιπλέον, το φρέσκο δέρμα του ψαριού έχει σφιχτή και λεπιδωτή υφή, βεβαιωθείτε ότι τα λέπια δεν βγαίνουν εύκολα. Αυτό διασφαλίζει ότι το ψάρι είναι φρέσκο. Τα μπαγιάτικα ψάρια έχουν συνήθως θαμπή όψη και χαλαρά λέπια.

Ελέγξτε τα βράγχια

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για να βεβαιωθείτε ότι το ψάρι είναι φρέσκο, απλώς σηκώστε τα βράγχια και ελέγξτε αν το εσωτερικό του ψαριού έχει έντονο κοκκινωπό ροζ χρώμα και επίσης θα πρέπει να μυρίζουν ιώδιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.