ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μούχλα στο ψωμί; – Έτσι θα την προλάβετε

Τι θα γίνει αν φάω κάτι μουχλιασμένο κατά λάθος;

Μούχλα στο ψωμί; – Έτσι θα την προλάβετε

Σε όλους μας έχει τύχει να μας περισσέψει ψωμί το οποίο να παραμείνει αποθηκευμένο για αρκετό διάστημα με αποτέλεσμα να… πιάσει μούχλα.

Το ψωμί έχει μαλακή σύσταση. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν και τα μαλακά τυριά, το κρέας, η σάλτσες κλπ. Σε αυτές τις τροφές, η μούχλα επεκτείνεται πιο γρήγορα, οπότε, πρέπει να τις πετάξουμε αμέσως.

Σε τροφές πιο σκληρές, όπως ας πούμε τα καρότα και τα σκληρά τυριά, αν αφαιρέσουμε το κομμάτι που έχει χαλάσει, θεωρείται γενικά ασφαλές να τις καταναλώσουμε. Βέβαια, καλό θα ήταν να μην παίζουμε με αυτά τα πράγματα. Πότε δεν ξέρεις…

Κι αν φάω κάτι μουχλιασμένο κατά λάθος;

Μπορεί να συμβεί. Το πιθανότερο, εφόσον έχουμε ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα και μιλάμε για μια μπουκιά, είναι να μην μας συμβεί τίποτα, εκτός του ότι θα αηδιάσει το είναι μας, αλλά εντάξει, από αυτό επιβιώνουμε. Μπορούμε να καλέσουμε τον γιατρό μας και να τον συμβουλευτούμε, αλλά εφόσον μιλάμε για τόσο μικρή ποσότητα, δεν χρειάζεται να τρομάξουμε.

Πώς θα κάνουμε το ψωμί να αποκτήσει αντοχή;

Το ψωμί πρέπει να το φυλάμε σε ένα δροσερό και ξηρό σημείο της κουζίνας. Θα βοηθήσουμε την κατάσταση μια καλή ψωμιέρα. Επίσης, ακόμη και μέσα στην ψωμιέρα, το ψωμί θα πρέπει να είναι μακριά από συσκευές που εκπέμπουν θερμότητα.

Το πότε ένα ψωμί μουχλιάζει, ωστόσο, εξαρτάται και από το είδος του. Τα ψωμιά με προζύμι έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Τα ένζυμα που υπάρχουν στο προζύμι αποτελούν «φυσικά συντηρητικά».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Φυσικά, αν ξέρουμε ότι δεν πρόκειται να καταναλωθεί άμεσα, μπορούμε πάντα να το βάλουμε στην κατάψυξη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.