ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Μπανάνα: Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να πετάς τη φλούδα – Πώς μπορείς να την αξιοποιήσεις

Τα οφέλη της μπανάνας δεν σταματούν στο εσωτερικό της

Μπανάνα: Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να πετάς τη φλούδα – Πώς μπορείς να την αξιοποιήσεις

Τα οφέλη από την κατανάλωση φρούτων είναι αναρίθμητα για τον οργανισμό, καθώς έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και παρέχουν βιταμίνες όλων των τύπων, αλλά και μέταλλα και φυτικές ίνες.

Υπάρχουν πολλά φρούτα, τα οποία τρώμε με τη φλούδα τους, χωρίς να τα καθαρίσουμε, όπως για παράδειγμα τα μήλα ή τα αχλάδια. Άλλα πάλι, τα ξεφλουδίζουμε και μετά καταναλώνουμε το εσωτερικό τους, όπως συμβαίνει με τις μπανάνες. Σε αυτή την περίπτωση, όμως, η επιστήμη ήρθε για να καταρρίψει έναν ακόμη μύθο.

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ACS Food Science & Technology, η φλούδα της μπανάνας περιέχει μεγάλη ποσότητα μετάλλων, θρεπτικών συστατικών και φυτικών ινών. Δεδομένου ότι η φυσική κατανάλωση της φλούδας αυτού του φρούτου μπορεί να μην είναι και η πιο ευχάριστη, η μελέτη προσφέρει πολλές εναλλακτικές λύσεις για να το συμπεριλάβουμε σε διαφορετικές συνταγές.

Μία από αυτές βασίζεται στην ενσωμάτωση της φλούδας της μπανάνας στο σπιτικό ψωμί. Αν το ανακατέψουμε σε αναλογία 10% με αλεύρι σίτου, παίρνουμε ένα ψωμί με περισσότερες πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και λίπη. Μια άλλη συνταγή θα μπορούσε να είναι η παρασκευή μπισκότων ή κέικ. Για να φτιάξετε αυτά τα δύο γλυκά, πρέπει πρώτα να στεγνώσετε τη φλούδα της μπανάνας, να την τρίψετε και να την κάνετε αλεύρι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Φυσικά, ένας από τους στόχους της συμπερίληψης της φλούδας της μπανάνας σε ορισμένες συνταγές είναι και η μείωση της σπατάλης τροφίμων, ακολουθώντας το μοντέλο του zero waste.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.