ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Μπάρμπεκιου: Τι να κάνετε πριν ξεκινήσετε το ψήσιμο – Πόσο σημαντική είναι η επιλογή κρέατος

Τι πρέπει προσέξετε κατά τη διάρκεια της ετοιμασίας

Μπάρμπεκιου: Τι να κάνετε πριν ξεκινήσετε το ψήσιμο – Πόσο σημαντική είναι η επιλογή κρέατος

Το καλοκαίρι είναι αναμφισβήτητά η κατάλληλη εποχή για να κάνει κάποιος μπάρμπεκιου. Τι είναι, λοιπόν, αυτό που πρέπει να κάνετε πρώτα, όταν έχετε πάρει όλο τον κατάλληλο εξοπλισμό;

Σύμφωνα με το Pure Now, να γνωρίζετε ποιο είδος κρέατος είναι το καλύτερο για ψήσιμο στη σχάρα.

Τα παχύτερα κομμάτια είναι καλύτερα για ψήσιμο στη σχάρα. Στοχεύστε σε μπριζόλες πάχους περίπου 5 εκατοστών (ή μεγαλύτερο), ώστε να έχετε ένα γευστικό κάψιμο χωρίς να μαγειρεύετε υπερβολικά τη μπριζόλα. Πάντα μπορείτε να ψήσετε μια λεπτή μπριζόλα, αλλά δεν θα έχει την αντίθεση της τραγανότητας του εξωτερικού με το ζουμερό αποτέλεσμα στο εσωτερικό της.

Το λίπος ισούται με γεύση. Αντί για ένα άπαχο κομμάτι κρέατος, επιλέξτε μια μπριζόλα με έντονο λίπος (όπως τα νερά του μάρμαρου) για ψήσιμο στη σχάρα. Όταν η μπριζόλα χτυπήσει την καυτή σχάρα, το λίπος θα λιώσει και θα απελευθερώσει την έντονη γεύση του.

Ο κρεοπώλης είναι ο καλύτερός σας φίλος. Ειδήμων στο κρέας, ο κρεοπώλης σας είναι ο άνθρωπος που πρέπει να εμπιστευτείτε, ως προς την επιλογή του κρέατος. Ενημερώστε τον για το πόσα άτομα θα σερβίρετε, τον τρόπο μαγειρέματος, ακόμη και την προετοιμασία, και εκείνος θα σας καθοδηγήσει για την ιδανικότερη κοπή.

Τι να κάνετε πριν ξεκινήσετε το ψήσιμο

Έχετε την μπριζόλα σε θερμοκρασία δωματίου. Για να διασφαλίσετε ότι η μπριζόλα σας ψήνεται ομοιόμορφα και στη θερμοκρασία που θέλετε, βγάλτε το κρέας από το ψυγείο περίπου 30 λεπτά πριν το βάλετε στη σχάρα. Αφήνοντας τη μπριζόλα να φτάσει σε ομοιόμορφη θερμοκρασία σε όλη τη διάρκειά της (αντί να τη ρίξετε στα κάρβουνα κρύα), το ψήσιμό της θα γίνει παιχνιδάκι.

Αλατοπιπερώστε το κρέας νωρίτερα. Αφού την αφήσετε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, αλατίστε τη μπριζόλα γενναιόδωρα για να προλάβει το αλάτι (και όποιο άλλο καρύκευμα χρησιμοποιήσετε) να εισχωρήσει στο κρέας.

Το θερμόμετρο κρέατος είναι ο καλύτερός σας φίλος. Οι επαγγελματίες μπορεί να μπορούν να καταλάβουν πόσο ψημένη είναι μια μπριζόλα απλά κοιτάζοντάς την, αλλά οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουν αυτό το ταλέντο. Ένα θερμόμετρο άμεσης ανάγνωσης θα κάνει την επίτευξη του τέλειου medium- rare παιχνιδάκι -ακόμη κι αν ψήνετε για πρώτη φορά!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.