ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Νέα έρευνα για τις φράουλες: Μπορούν να αποτρέψουν τη συσσώρευση λίπους στις αρτηρίες

Η LDL είναι η επιβλαβής μορφή χοληστερόλης που μπορεί να προκαλέσει στένωση και απόφραξη των αιμοφόρων αγγείων

Νέα έρευνα για τις φράουλες: Μπορούν να αποτρέψουν τη συσσώρευση λίπους στις αρτηρίες

Μια νέα μελέτη που πραγματοποίησαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου Setsunan, κατέληξε στο συμπέρασμα πως ένα μπολ με φράουλες θα μπορούσε να αποτρέψει τη συσσώρευση λίπους στις αρτηρίες, η οποία προκαλεί καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά επεισόδια.

Το αγαπημένο φρούτο που είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, μπορεί να μας προστατεύσει από τις δυνητικά θανατηφόρες αποφράξεις των αρτηριών που προκαλούνται από την υψηλή χοληστερόλη.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου στην Οσάκα της Ιαπωνίας θέλησαν να δουν πόσο σύντομα μετά την κατανάλωση της φράουλας προκύπτουν οι ευεργετικές επιπτώσεις για την υγεία.

Έδωσαν σε 23 υγιείς εθελοντές, όλες νεαρές γυναίκες περίπου 20 έτων, 500 γραμμάρια πουρέ φράουλας ή ένα ζαχαρούχο ποτό. Μισή ώρα αργότερα πήραν δείγματα αίματος – επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία κάθε 30 λεπτά για άλλες τέσσερις ώρες.

Τα αποτελέσματα, που δημοσιεύθηκαν στο Journal of Nutritional Science, έδειξαν ότι η ομάδα με τις φράουλες είχε λιγότερα σημάδια συσσώρευσης της LDL χοληστερόλης σε σχέση με εκείνους που κατανάλωσαν το ποτό.

Υπενθυμίζεται πως η LDL είναι η επιβλαβής μορφή χοληστερόλης που μπορεί να προκαλέσει στένωση και απόφραξη των αιμοφόρων αγγείων.

Οι θρόμβοι που σχηματίζονται στη συνέχεια μπορούν να προκαλέσουν καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα οφέλη της φράουλας ήταν εμφανή μέσα σε μία ώρα από την κατάποση του πουρέ φράουλας και διήρκεσαν για τουλάχιστον τέσσερις ώρες μετά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.