ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Οι λόγοι που δεν πρέπει να αμελείς να πίνεις νερό

Όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος το χρειάζεται περισσότερο

Οι λόγοι που δεν πρέπει να αμελείς να πίνεις νερό

Το νερό είναι απαραίτητο για τη ζωή. Αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος του σωματικού βάρους μας – περίπου το 60% – και συμμετέχει σε πολλές βασικές λειτουργίες του οργανισμού.

Μπορεί η επιστήμη να έχει σχεδόν ξεχάσει την ύπαρξή του όταν σου δίνει διατροφικά tips, ωστόσο αυτό δεν αναιρεί το ότι είναι το πιο χρήσιμο υγρό για το ανθρώπινο σώμα.

Όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος το χρειάζεται περισσότερο αλλά (δυστυχώς) όλο και λιγότερο το καταναλώνει, ορίστε 3 βασικοί λόγοι για να ξαναμπείς στον δρόμο της σωστής ενυδάτωσης.

1. Για αρχή τα νεφρά σου
Δεν σου λέμε κάτι καινούργιο. Στα ‘λεγε άλλωστε και η μανούλα όταν ήσουνα μικρός: «Πιες παιδάκι μου να καθαρίσουν τα νεφρά σου». Και δεν χρειάζεται να μαντέψεις αν χρειάζεται να τα καθαρίσεις. Ο οργανισμός «φωνάζει» ότι πάσχει από αφυδάτωση. Για αυτό και όσοι κατεβάζουν τόνους νερού έχουν λιγότερες πιθανότητες να πάθουν νεφρική ανεπάρκεια ή νόσο.

2. O καλύτερος σύμμαχος στη δίαιτα 
Αν είσαι σε δίαιτα, το νεράκι είναι ο καλύτερός σου φίλος. Καθαρίζεις νεφρά και οργανισμό, ενεργοποιείς και τον μεταβολισμό σου. Σύμφωνα με έρευνα του περιοδικού Obesity αποδείχθηκε ότι υπέρβαροι τύποι που κατανάλωσαν αρκετή ποσότητα νερού πριν το γεύμα τους έχασαν σχεδόν 4 κιλά μέσα σε 12 βδομάδες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

3. Θα νιώθεις πιο υγιής
Είναι γνωστό ότι η αφυδάτωση έστω και κατά 1% μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο, κόπωση ή κακή διάθεση. Με λίγα λόγια έναν φτωχό συγγενή του hangover. Επομένως με την κατανάλωση νερού, επαναφέρεις τον οργανισμό σου σε νορμάλ επίπεδα, και είσαι ξανά έτοιμος για δράση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.