ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Οι τρεις υγιεινές τροφές που έχουν «κρυμμένη» ζάχαρη

Καλό είναι να ελέγχετε τις ετικέτες από τα τυποποιημένα προϊόντα για να ξέρετε πόση ζάχαρη έχουν

Οι τρεις υγιεινές τροφές που έχουν «κρυμμένη» ζάχαρη

Γνωρίζατε πώς υπάρχουν τρεις υγιεινές τροφές, οι οποίες όμως έχουν «κρυμμένη» ζάχαρη;

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα, είναι το ψωμί ολικής άλεσης στο οποίο χρησιμοποιείται ζάχαρη και άλλες γλυκαντικές ουσίες για την ενεργοποίηση της μαγιάς, προκειμένου να φουσκώσει.

Το πιο καλό που έχετε να κάνετε είναι να ελέγχετε τις ετικέτες από τα τυποποιημένα προϊόντα για να ελέγχετε πόση ζάχαρη έχουν.

Δείτε παρακάτω τρεις τροφές με «κρυμμένη» ζάχαρη:

1. Γιαούρτι

Το ελληνικό γιαούρτι είναι ένα υγιεινό και χορταστικό σνακ με πολλές πρωτεΐνες. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για τα γιαούρτια με γεύσεις τα οποία περιέχουν πολλή ζάχαρη. Καλύτερα να προσθέτετε μόνοι σας τα έξτρα υλικά.

2. Φρούτα σε κονσέρβα

Πριν αγοράσετε φρούτα σε κονσέρβα, ελέγξτε την ετικέτα. Παρότι έχουν έτσι κι αλλιώς γλυκιά γεύση, τις περισσότερες φορές έχουν πρόσθετη ζάχαρη. Τα αποξηραμένα συσκευασμένα φρούτα είναι μια ακόμη πηγή «κρυμμένης» ζάχαρης.

3. Σάλτσες

Η σάλτσα ντομάτας είναι πλούσια πηγή λυκοπενίου. Οι έτοιμες όμως σάλτσες ντομάτας έχουν πρόσθετη ζάχαρη. Αντί λοιπόν να σταματήσετε να τρώτε ντομάτες, φτιάξτε τις δικές σας σάλτσες με ντομάτα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.