ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ποιο συστατικό που κάνει νόστιμα όλα τα φαγητά μας «κλέβει» χρόνια

Αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου

Ποιο συστατικό που κάνει νόστιμα όλα τα φαγητά μας «κλέβει» χρόνια

Η αλήθεια είναι πως η ζωή χωρίς αλάτι θα ήταν βαρετή και άνοστη. Όμως η ιατρική κοινότητα το έχει βάλει στη μαύρη λίστα με τα συστατικά που μας βλάπτουν και ευθύνονται για πρόωρους θανάτους.

Η νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο European Heart Journal, χτυπάει το καμπανάκι στους καλοφαγάδες που ρίχνουν μεγάλες ποσότητες αλατιού στο φαγητό με ένα νούμερο που τρομάζει. Η αύξηση του κινδύνου για πρόωρο θάνατο λόγω αλατιού είναι της τάξεως του 28%.

Και συνέχισαν με τα νούμερα, καθώς βρήκαν ότι όσοι καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλατιού χάνουν από 1,5 χρόνο ζωής εώς 2,5.

Το ανησυχητικό είναι ότι το αλάτι είναι βρίσκεται σε τροφές που ούτε παρατηρούμε, όπως οι επεξεργασμένες τροφές ή τα γλυκά και ο κόσμος δεν μπορεί να υπολογίσει πόσο αλάτι καταναλώνει στο τέλος της ημέρας.

«Η μελέτη μας είναι η πρώτη που αξιολογεί τη σχέση μεταξύ της προσθήκης αλατιού στο φαγητό και του πρόωρου θανάτου», δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης και καθηγητής της Σχολής Δημόσιας Υγείας και Τροπικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Tulane της Νέας Ορλεάνης των ΗΠΑ, Lu Qi.

Η έρευνα έγινε σε 500.000 άτομα και ο κίνδυνος για θάνατο αυξάνεται όσο μεγαλύτερη είναι η ηλικία των ατόμων που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλατιού.

Με τη κρίσιμη ηλικία να κατεβαίνει πλέον στα 55 έτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η σοβαρότητα της μελέτης είναι τέτοια που ανακοίνωση για μεγάλη προσοχή εξέδωσε και ο ΠΟΥ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.