ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Πονάει το στομάχι σας μετά το φαγητό; – Αυτές είναι οι τροφές που θα σας ανακουφίσουν

Το αίσθημα βάρους, τα αέρια και το φούσκωμα μπορεί να αργήσουν να εξαφανιστούν

Πονάει το στομάχι σας μετά το φαγητό; – Αυτές είναι οι τροφές που θα σας ανακουφίσουν

Αν πονάει το στομάχι σας, μετά την κατανάλωση φαγητού τότε οι παρακάτω τροφές θα σας «σώσουν» καθώς θα σας ανακουφίσουν άμεσα.

Το αίσθημα βάρους, τα αέρια και το φούσκωμα μπορεί να αργήσουν να εξαφανιστούν και το στομάχι να πονάει και να διαμαρτύρεται με αυτό τον τρόπο για το φαγητό.

Γνωρίζετε ότι μπορείτε να καταναλώνετε ορισμένα συστατικά ή τροφές για να μην πονάει το στομάχι μετά το φαγητό;

Πρόκειται κυρίως για αντιφλεγμονώδεις τροφές, όπως:

1. Τζίντζερ

Γνωστό για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του, το τζίντζερ βοηθά την πέψη. Η κατανάλωση τζίντζερ είτε ως τσάι είτε φρεσκοτριμμένο στα γεύματα βοηθά στην τόνωση της παραγωγής σάλιου και καταπραΰνει το πεπτικό σύστημα, μειώνοντας το φούσκωμα και τη ναυτία.

2. Γιαούρτι

Πλούσιο σε προβιοτικά, το γιαούρτι είναι μια φυσική πηγή ευεργετικών βακτηρίων για την υγεία του εντέρου. Το απλό, χωρίς ζάχαρη γιαούρτι με ζωντανές καλλιέργειες είναι το καλύτερο γι αυτό τον λόγο. Τα προβιοτικά στο γιαούρτι μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της ισορροπίας των υγιών βακτηρίων στο έντερο, βοηθώντας την πέψη.

3. Παπάγια

Αυτό το τροπικό φρούτο έχει ένα ένζυμο που ονομάζεται παπαΐνη, το οποίο βοηθά στη διάσπαση των πρωτεϊνών και στη διευκόλυνση της πέψης. Η κατανάλωση παπάγιας μετά το γεύμα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του φουσκώματος και της δυσπεψίας. Επιπλέον, η παπάγια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες προάγουν τις τακτικές κινήσεις του εντέρου και τη συνολική υγεία του πεπτικού συστήματος.

4. Μέντα

Η μέντα είναι φυσική θεραπεία για τη δυσπεψία και τη δυσφορία του γαστρεντερικού συστήματος. Η κατανάλωση τσαγιού μέντας ή η κατανάλωση φρέσκων φύλλων μέντας μπορεί να βοηθήσει στη χαλάρωση των μυών του πεπτικού συστήματος, μειώνοντας τα αέρια και το φούσκωμα.

5. Δημητριακά ολικής αλέσεως

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η προσθήκη δημητριακών ολικής αλέσεως όπως το καστανό ρύζι, η κινόα και η βρώμη στα γεύματα παρέχει μια καλή πηγή φυτικών ινών, οι οποίες βοηθούν στην πέψη. Οι φυτικές ίνες προσθέτουν όγκο στα κόπρανα, διευκολύνοντας τη διέλευση μέσω του πεπτικού σωλήνα και αποτρέποντας τη δυσκοιλιότητα. Επίσης, τα δημητριακά ολικής αλέσεως περιέχουν θρεπτικά συστατικά που υποστηρίζουν τη συνολική υγεία του πεπτικού συστήματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.