ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πώς το αλάτι επηρεάζει την ερωτική σας ζωή – Τι δείχνουν έρευνες

Το πολύ αλάτι μπορεί να επηρεάσει την σεξουαλική απόδοση

Πώς το αλάτι επηρεάζει την ερωτική σας ζωή – Τι δείχνουν έρευνες

Αν καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες αλατιού στο φαγητό σας ξανασκεφτείτε το, καθώς αυτή η συνήθεια μπορεί να μην σας βγει σε καλό.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sexual Medicine διαπίστωσε ότι η κατανάλωση πολύ αλατιού μπορεί να βλάψει τη στυτική λειτουργία. Άλλες μελέτες έχουν επίσης βρει μια σχέση μεταξύ της υψηλής πρόσληψης αλατιού και της σεξουαλικής δυσλειτουργίας.

Το πολύ αλάτι μπορεί να επηρεάσει την σεξουαλική σας απόδοση ως εξής:

1. Υψηλή αρτηριακή πίεση

Η υπέρταση ή η υψηλή αρτηριακή πίεση προκαλείται όταν η πίεση στα αιμοφόρα αγγεία είναι πολύ υψηλή. Η υπερβολική πρόσληψη αλατιού έχει συνδεθεί με υψηλή αρτηριακή πίεση, η οποία με τη σειρά της μπορεί να μειώσει τη ροή του αίματος σε διάφορα όργανα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εμπλέκονται στη σεξουαλική λειτουργία. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Vascular Health and Risk Management διαπίστωσε ότι η υπέρταση μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στύσης στους άνδρες και κολπική ξηρότητα και μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας στις γυναίκες .

2. Αρτηριακή δυσκαμψία

Η αρτηριακή ακαμψία συμβαίνει όταν γίνεται δύσκολο για τα αιμοφόρα αγγεία να διαστέλλονται ή να συστέλλονται ανάλογα με τις ανάγκες του οργανισμού. Για τη βέλτιστη ροή του αίματος απαιτούνται εύκαμπτα αιμοφόρα αγγεία, απαραίτητα και για τη σεξουαλική διέγερση και απόδοση. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο The Journal of Clinical Hypertension  βρήκε μια σχέση μεταξύ της υψηλής πρόσληψης αλατιού και του τρόπου με τον οποίο αυξάνεται άμεσα ή έμμεσα ο κίνδυνος αρτηριακής ακαμψίας, η οποία μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική σας ζωή.

3. Ενδοθηλιακή δυσλειτουργία

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η υγιής ενδοθηλιακή λειτουργία είναι ζωτικής σημασίας για την απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου, μιας ουσίας που βοηθά τα αιμοφόρα αγγεία να χαλαρώσουν ενώ βελτιώνει τη ροή του αίματος. Το πολύ αλάτι μπορεί να βλάψει τη λειτουργία των ενδοθηλιακών κυττάρων, οδηγώντας σε ενδοθηλιακή δυσλειτουργία, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο The American Journal of Clinical Nutrition. Μια άλλη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Edothelium and Cardiovascular Diseases βρήκε επίσης πώς η ενδοθηλιακή δυσλειτουργία μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική υγεία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.