Στομαχόπονος: Τι να φάτε για ανακουφιστείτε

Για να απαλλαγείτε γρήγορα

Στομαχόπονος: Τι να φάτε για ανακουφιστείτε

Ακόμη και τα πιο «δυνατά» στομάχια, κάποια στιγμή τα βρίσκουν σκούρα. Είτε, λοιπόν, πρόκειται για απλή δυσπεψία είτε για πιο σοβαρές περιπτώσεις κολικών ή δυσκοιλιότητας, ο πόνος στην συγκεκριμένη περιοχή μπορεί να είναι ανυπόφορος.

Για να απαλλαγείτε γρήγορα από το στομαχόπονο, θα πρέπει αρχικά να φροντίσετε να παραμείνει ο οργανισμός ενυδατωμένος.

Παράλληλα, πρέπει να επιλέξετε τροφές που διευκολύνουν την πέψη και δεν επιβαρύνουν το στομάχι.

– Κρακεράκια και ψωμί

Τα ανάλατα κρακεράκια και το ψωμί δε δυσκολεύουν την πέψη κι έτσι είναι ιδανικά εάν έχετε στομαχόπονο. Παράλληλα, χάρη στο άμυλο που περιέχουν, καταπραΰνουν το στομάχι, ιδιαίτερα εάν έχει προηγηθεί εμετός.

– Μπανάνα

Η μπανάνα είναι πλούσια σε κάλιο, ιχνοστοιχείο που χάνεται συνήθως μέσω του ιδρώτα, του εμετού ή των κοπράνων. Η μπανάνα μεταβολίζεται εύκολα και βοηθά να αναπληρωθούν οι χαμένοι ηλεκτρολύτες.

– Τζίντζερ (πιπερόριζα)

Το τζίντζερ είναι ένα από τα δεκάδες μπαχαρικά με θεραπευτικές ιδιότητες, καθώς καταπραΰνει τη ναυτία και τον πόνο στο στομάχι. Το τσάι από τζίντζερ κρατά τον οργανισμό ενυδατωμένο και παράλληλα ηρεμεί το στομάχι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μην ξεχνάτε πως πρέπει να αποφεύγετε τα μπαχαρικά, τα εσπεριδοειδή, την πολλή ζάχαρη και τα πολλά λιπαρά ώστε ο στομαχόπονος να υποχωρήσει γρηγορότερα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.