ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Τα αλκοολούχα ποτά που είναι πιο «φιλικά» στο στομάχι

Ακόμα και ένα ποτηράκι αλκοόλ μπορεί σε κάποιους να προκαλέσει δυσάρεστα στομαχικά συμπτώματα

Τα αλκοολούχα ποτά που είναι πιο «φιλικά» στο στομάχι

Το αλκοόλ δεν επηρεάζει μόνο τη διάθεσή μας, αλλά και το πεπτικό μας σύστημα. Ακόμη και μικρές ποσότητες αλκοόλ μπορούν να προκαλέσουν σε ορισμένα άτομα δυσάρεστα συμπτώματα στο στομάχι.

Και όσο αυξάνεται το αλκοόλ στον οργανισμό, τόσο οι ενοχλήσεις εντείνονται.

Όσο πιο συμπυκνωμένο είναι ένα αλκοολούχο ποτό, τόσο μεγαλύτερη είναι η επιβάρυνση του στομαχιού. Σε αυτή την κατηγορία περιλαμβάνονται τα ποτά και οι μπύρες με υψηλό ποσοστό αλκοόλ, αλλά και τα εμπλουτισμένα κρασιά.

Επίσης, τα αλκοολούχα ποτά με υψηλή ποσότητα ζάχαρης, όπως τα λικέρ, το ρούμι και τα γλυκά κρασιά, μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στο στομάχι.
Λάβετε υπόψη ότι τα ανθρακούχα ποτά, και σε αυτά περιλαμβάνεται και η μπύρα, μπορούν να προκαλέσουν φούσκωμα επειδή απελευθερώνουν διοξείδιο του άνθρακα στο σώμα σας.

Τα αλκοολούχα ποτά που επηρεάζουν λιγότερο το στομάχι, είναι όσα έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ και ζάχαρη, όπως:

Light lager: Αυτές οι μπύρες έχουν λιγότερες θερμίδες, συν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ.

Ερυθρό ξηρό κρασί: Αυτά τα κρασιά προσφέρουν πιθανά οφέλη για την υγεία του εντέρου και έχουν χαμηλά επίπεδα υπολειμμάτων σακχάρου.

Βότκα και τζιν: Η βότκα και το τζιν είναι πολύ χαμηλότερα σε σάκχαρα από τα περισσότερα άλλα οινοπνευματώδη ποτά.

Πώς τα αλκοολούχα ποτά επηρεάζουν το στομάχι

Το αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει το πεπτικό σας σύστημα προκαλώντας συμπτώματα όπως:

Παλινδρόμηση οξέος: Το αλκοόλ όχι μόνο αναγκάζει το πεπτικό σας σύστημα να παράγει περισσότερο οξύ, αλλά χαλαρώνει επίσης τους μύες που εμποδίζουν τα πεπτικά υγρά να γυρίσουν πίσω στον οισοφάγο σας.

Διάρροια ή δυσκοιλιότητα: Το αλκοόλ είναι μια τοξίνη που διαταράσσει την κανονική ρουτίνα του πεπτικού σας συστήματος . Αυτό μπορεί είτε να επιταχύνει είτε να επιβραδύνει την πέψη, οδηγώντας σε προβλήματα όπως διάρροια ή δυσκοιλιότητα.

Γαστρίτιδα και έλκη: Το αλκοόλ βλάπτει τα κύτταρα που προστατεύουν την επένδυση του στομάχου από τα οξέα και τα πεπτικά ένζυμα. Αυτό προάγει τη φλεγμονή που μπορεί τελικά να οδηγήσει σε καούρα, γαστρίτιδα και έλκη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αέρια: Λόγω του τρόπου με τον οποίο το αλκοόλ βλάπτει την επένδυση του λεπτού εντέρου σας, μπορεί να αποβάλει την ισορροπία μεταξύ καλών και κακών βακτηρίων στο έντερο σας. Αυτή η ανισορροπία μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα γαστρεντερικού συστήματος , όπως αέρια ή διάρροια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.