ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τα λάθη που κάνεις στη διαλειμματική νηστεία και οδηγούν σε… αύξηση του βάρους

Η κατανόηση και η αντιμετώπιση αυτών των λαθών μπορεί να σε βοηθήσει να μεγιστοποιήσεις τα οφέλη της

Τα λάθη που κάνεις στη διαλειμματική νηστεία και οδηγούν σε… αύξηση του βάρους

Η διαλειμματική νηστεία, τα τελευταία χρόνια, έχει αποκτήσει σημαντική δημοτικότητα ως μέθοδος απώλειας βάρους.

Και ενώ μπορεί να είναι αποτελεσματική, υπάρχουν κοινά λάθη που κάνουν οι άνθρωποι κατά τη διάρκεια των περιόδων νηστείας, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν ακούσια σε αύξηση του σωματικού βάρους.

Η κατανόηση και η αντιμετώπιση αυτών των λαθών μπορεί να σε βοηθήσει να μεγιστοποιήσεις τα οφέλη της διαλειμματικής νηστείας, διατηρώντας παράλληλα ένα υγιές βάρος.

Υπεραντιστάθμιση κατά τη διάρκεια των διατροφικών παραθύρων

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη κατά τη διαλειμματική νηστεία είναι η υπεραντιστάθμιση της περιόδου νηστείας με την κατανάλωση υπερβολικών θερμίδων κατά τη διάρκεια των παραθύρων φαγητού. Είναι ζωτικής σημασίας να διατηρήσεις μια ισορροπημένη και μέτρια προσέγγιση στο φαγητό, ακόμη και όταν τελειώνει το παράθυρο νηστείας σου.

Η προσεκτική διατροφή, η εστίαση σε τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά και ο έλεγχος του μεγέθους των μερίδων είναι απαραίτητα για την αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής και της πιθανής αύξησης του σωματικού βάρους.

Στηρίζεσαι σε ανθυγιεινές επιλογές τροφίμων

Ένα άλλο λάθος είναι η στήριξη σε ανθυγιεινές επιλογές τροφίμων κατά τη διάρκεια των διατροφικών παραθύρων. Το γεγονός ότι έχεις ένα μικρότερο παράθυρο φαγητού δεν σημαίνει ότι μπορείς να το γεμίσεις με επεξεργασμένα τρόφιμα, ζαχαρούχα σνακ ή υπερβολικές ποσότητες εξευγενισμένων υδατανθράκων.

Επίλεξε ολόκληρα, μη επεξεργασμένα τρόφιμα που παρέχουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και υποστηρίζουν τον κορεσμό. Ενσωμάτωσε άπαχες πρωτεΐνες, δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτα, λαχανικά και υγιεινά λίπη στα γεύματά σου.

Αγνοείς την ενυδάτωση

Πολλοί άνθρωποι ξεχνούν να δώσουν προτεραιότητα στην ενυδάτωση ενώ κάνουν διαλειμματική νηστεία. Η επαρκής πρόσληψη νερού είναι απαραίτητη για τη συνολική υγεία και τη διαχείριση του βάρους. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της πείνας, στην καλύτερη πέψη και στην πρόληψη της υπερκατανάλωσης τροφής.

Βεβαιώσου ότι πίνεις αρκετό νερό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, τόσο κατά τη διάρκεια της νηστείας όσο και κατά τη διάρκεια του φαγητού.

Δεν ασκείσαι

Η παραμέληση της σωματικής δραστηριότητας είναι ένα κοινό λάθος που μπορεί να εμποδίσει τις προσπάθειες απώλειας βάρους κατά τη διάρκεια της διαλειμματικής νηστείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η τακτική άσκηση όχι μόνο βοηθάει στην καύση θερμίδων αλλά και στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην ενίσχυση του μεταβολισμού. Βρες δραστηριότητες που σε ευχαριστούν και κάντες μέρος της καθημερινότητάς σου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.