ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τα οφέλη που έχουν για την υγεία μας οι έξι πιο γνωστοί ξηροί καρποί

Πολύ καλή πηγή διάφορων θρεπτικών συστατικών

Τα οφέλη που έχουν για την υγεία μας οι έξι πιο γνωστοί ξηροί καρποί

Η κατανάλωση των ξηρών καρπών είναι μια πλούσια πηγή βιταμινών, φυτικών ινών και μονοακόρεστων και πολυακόρεστων λιπαρών.

Οι ανάλατοι ξηροί καρποί, τα αμύγδαλα, τα φουντούκια, τα καρύδια, τα κουκουνάρια κ.α. είναι και θρεπτικοί και ωφέλιμοι για την υγεία. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι 5 μερίδες την εδβδομάδα, δηλαδή 5 χούφτες, μειώνει τη χοληστερόλη, μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων και διατηρεί την ισορροπία στο έντερο.

Ας δούμε τι οφέλη έχουν οι έξι παρακάτω ξηροί καρποί:

Φουντούκια

Είναι καλή πηγή φυτικών ινών και μαγγανίου. Μια χούφτα ισούται με 177 θερμίδες και δεν εμπεριέχει χοληστερόλη.

Καρύδια

Μια από τις καλύτερες πηγές ω-3 λιπαρών οξέων στη φύση. Μια χούφτα ισούται με 185 θερμίδες και περιέχει 2,5 γραμμάρια ω-3 λιπαρών.

Κουκουνάρια

Μια σημαντική πηγή βιταμίνης Ε και Κ αλλά και μαγνησίου. Μια χούφτα ισούται με περίπου 190 θερμίδες.

Καρύδια pecan

Έχουν τις περισσότερες θερμίδες από τους έξι ξηρούς καρπούς της λίστας, με μια χούφτα να ισούται με 195 θερμίδες. Εμπεριέχουν μεγάλη ποσότητα μονοακόρεστων λιπαρών οξέων.

Αμύγδαλα

Πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε. Μια χούφτα ισούται με 165 θερμίδες και εμπεριέχει 9 γραμμάρια λιπαρών οξέων, ενώ μπορεί να προμηθεύσει το 35% των ημερήσιων αναγκών του ανθρώπινου σώματος σε βιταμίνη Ε.

Φιστίκια

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είτε αράπικα, είτε Αιγίνης, είναι πολύ καλές πηγές δυο βιταμινών Β, νιασσίνης και φυλλικού οξέως. Τα φιστίκια εμπεριέχουν φυτικές στερόλες, ουσίες που σε υψηλά ποσά συμβάλλουν στη μείωση της απορρόφησης της χοληστερόλης. Μια χούφτα ισούται με 160 θερμίδες, ενώ στα Αιγίνης με 167 θερμίδες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.