ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τα τρία δημοφιλή συμπληρώματα βιταμινών που προκαλούν διαταραχές ύπνου

Γι' αυτό καλό είναι να τα λαμβάνετε το πρωί

Τα τρία δημοφιλή συμπληρώματα βιταμινών που προκαλούν διαταραχές ύπνου

Υπάρχουν τρία δημοφιλή συμπληρώματα βιταμινών που προκαλούν διαταραχές ύπνου εάν ληφθούν σε λάθος χρόνο.

Γι’ αυτό καλό είναι να τα λαμβάνετε το πρωί για να αποφύγετε προβλήματα ύπνου.

1. Βιταμίνη D

Η βιταμίνη D, είναι η βιταμίνη του ήλιου και σας δίνει ενέργεια, επομένως είναι καλύτερο να λαμβάνετε τη βιταμίνη D το πρωί, μιμούμενοι αυτή την φυσική έκθεση στο ηλιακό φως που συνήθως λαμβάνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

2. Βιταμίνη Β 12

Η βιταμίνη Β 12 βοηθά το σώμα να παράγει ερυθρά αιμοσφαίρια, ενισχύει τον μεταβολισμό των κυττάρων και επιτρέπει τη σύνθεση DNA.

Είναι επίσης σημαντική για την υγεία των ματιών, των οστών και του δέρματος. Ωστόσο, η βιταμίνη B-12 είναι επίσης πολύ διεγερτική προσφέροντας ενέργεια.

Το πρωί είναι η καλύτερη ώρα για τη λήψη της βιταμίνης Β12.

3. Συνένζυμο Q10

Το συνένζυμο Q10 βοηθά στην ανάπτυξη και τη συντήρηση των κυττάρων σας. Εκτός από το ότι παράγεται φυσικά στο σώμα, μπορεί να βρεθεί σε μικρές ποσότητες στο κρέας, το ψάρι και τους ξηρούς καρπούς.

Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι επιλέγουν να πάρουν ένα συμπλήρωμα του συνένζυμου Q10 για να αυξήσουν τα επίπεδά τους.

Τα επίπεδα του Q10 στο σώμα μειώνονται με την ηλικία και επίσης έχουν βρεθεί να είναι χαμηλότερα σε άτομα με ορισμένες παθήσεις, όπως καρδιακές παθήσεις, και σε όσους λαμβάνουν φάρμακα μείωσης της χοληστερόλης, τις στατίνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα συμπληρώματα με συνένζυμο Q10 είναι πολυδιεγερτικά, οπότε καλύτερα να τα πάρετε το πρωί και όχι το απόγευμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.