ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τελικά τα φρέσκα ή τα αποξηραμένα φρούτα θα σας βοηθήσουν στην απώλεια βάρους;

Τα καλύτερα φρέσκα φρούτα για απώλεια βάρους

Τελικά τα φρέσκα ή τα αποξηραμένα φρούτα θα σας βοηθήσουν στην απώλεια βάρους;

Ενδεχομένως να έχετε ακούσει ότι η αντικατάσταση των επεξεργασμένων τροφίμων με φρούτα είναι ένας πολύ καλός τρόπος προκειμένου να ξεκινήσετε την προσπάθειά σας για απώλεια βάρους.

Ισχύει όμως αυτός ο εμπειρικός κανόνας και για τα αποξηραμένα φρούτα;

Αν και τα αποξηραμένα φρούτα έχουν πολλά οφέλη για την υγεία, η απώλεια βάρους δεν είναι δυστυχώς ένα από αυτά, σύμφωνα με το WebMD.

Τα αποξηραμένα φρούτα μπορούν να οδηγήσουν σε αύξηση βάρους, καθώς η αποξήρανση των φρούτων μειώνει το μέγεθός τους, αλλά δεν μειώνει τον αριθμό των θερμίδων που περιέχουν.

Δεδομένου ότι είναι μικρότερο το μέγεθός τους, πιθανότατα θα καταναλώνετε περισσότερα για να νιώσετε χορτάτες, κάτι που προσθέτει στη συνολική σας κατανάλωση θερμίδων, εξηγεί το WebMD. Για απώλεια βάρους, θα πρέπει να ξοδέψετε περισσότερες θερμίδες από αυτές που καταναλώνετε.

Αυτό επιτυγχάνεται πιο εύκολα όταν το φαγητό σας είναι χαμηλότερο σε θερμίδες και υψηλότερο σε όγκο, οδηγώντας σε μεγαλύτερο κορεσμό με λιγότερο φαγητό. Θα πρέπει να γνωρίζετε, επίσης, ότι κάποια αποξηραμένα φρούτα είναι πιο πυκνά θερμιδικά από άλλα.

Τα αποξηραμένα φρούτα που θα σας κάνουν να πάρετε κιλά

Οι χουρμάδες είναι πιο πιθανό να προκαλέσουν αύξηση βάρους, συσσωρεύοντας 66,5 θερμίδες σε μία ποσότητα 24 γραμμαρίων. Μια χούφτα από αυτούς, μάλιστα, θα μπορούσε να σας προσθέσει σχεδόν 400 θερμίδες.

Τα δαμάσκηνα είναι ένα άλλο αποξηραμένο φρούτο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, αλλά μπορεί να σας κάνει να πάρετε κιλά. Μία μερίδα 28 γραμμαρίων περιέχει 67 θερμίδες.

Τα αποξηραμένα βερίκοκα έχουν 67 θερμίδες ανά μερίδα 28 γραμμαρίων, ενώ η σταφίδα περιέχει 79 θερμίδες ανά μερίδα 28 γραμμαρίων. Εάν η απώλεια βάρους είναι ο στόχος σας, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να ενισχύσετε τη διατροφή σας με φρέσκα φρούτα.

Τα καλύτερα φρέσκα φρούτα για απώλεια βάρους

Σε αντίθεση με τα αποξηραμένα αντίστοιχά τους, τα περισσότερα φρέσκα φρούτα τείνουν να είναι χαμηλά σε θερμίδες, ενώ εξακολουθούν να έχουν σημαντική θρεπτική αξία για τον οργανισμό.

Η ενσωμάτωση φρέσκων φρούτων στη διατροφή σας συνιστάται εάν θέλετε να χάσετε μερικά κιλά, ειδικά όταν αντικαθιστά τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και φτωχά σε θρεπτικά συστατικά.

Πολλά φρούτα περιέχουν, επίσης, φυτικές ίνες, οι οποίες σας βοηθούν να αισθάνεστε χορτάτες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και σας αποτρέπουν από την υπερκατανάλωση τροφής. Αν και είναι δύσκολο να κάνετε λάθος όταν τρώτε περισσότερα φρούτα, μερικά είναι καλύτερα από άλλα όταν πρόκειται για απώλεια βάρους.

Για παράδειγμα, το γκρέιπφρουτ έχει μόλις 39 θερμίδες και έχει το πρόσθετο όφελος της βιταμίνης C. Τα μήλα είναι, επίσης, χρήσιμα για την απώλεια βάρους λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε φυτικές ίνες. Ένα μήλο περιέχει περίπου 116 θερμίδες και θα σας κρατήσει χορτάτες μεταξύ των γευμάτων. Και αν αγαπάτε τα φρούτα του πάθους, τα νέα είναι πολύ ευχάριστα, καθώς περιέχουν μόνο 17 θερμίδες ανά 18 γραμμάρια φρούτου.

Για την ενίσχυση των αντιοξειδωτικών που συμβαδίζουν με τους στόχους σας για απώλεια βάρους, φάτε 1/2 φλιτζάνι βατόμουρα (42 θερμίδες) ή ένα φλιτζάνι φράουλες (50 θερμίδες).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώστε ότι τα φρούτα με υψηλότερες θερμίδες, όπως οι μπανάνες και το αβοκάντο, μπορούν ακόμα να καταναλωθούν με μέτρο, αλλά μπορεί να θέλετε να δώσετε προτεραιότητα σε φρούτα με χαμηλότερες θερμίδες όποτε είναι δυνατόν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.