ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το fast food μπορεί να επηρεάσει τη γονιμότητα; – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Τι έδειξαν οι έρευνες των επιστημόνων

Το fast food μπορεί να επηρεάσει τη γονιμότητα; – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Οι τροφές που καταναλώνουμε επηρεάζουν τον οργανισμό μας ακόμη και τη γονιμότητα. Οι διατροφικές συνήθειες, σύμφωνα με τους ειδικούς, επηρεάζουν εύκολα και γρήγορα μία γυναίκα μπορεί να συλλάβει. Πιο συγκεκριμένα, μία ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε τροφές υψηλή διατροφικής αξίας φαίνεται να ενισχύει τη γονιμότητα, ενώ το αντίθετο συμβαίνει με την αυξημένη κατανάλωση fast food.

Τι δείχνει επταετής έρευνα

Τα παραπάνω επιβεβαιώνει και έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 5.600 γυναίκες από την Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία και τη Νέα Ζηλανδία. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που προέκυψαν, φαίνεται ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν πιο συχνά fast food χρειάστηκαν μεγαλύτερο διάστημα για να συλλάβουν, ενώ εκείνες που έτρωγαν περισσότερα φρούτα, λιγότερο.

Πιο συγκεκριμένα:

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το University of Adelaide’s Robinson Research Institute στην Αυστραλία και διήρκησε επτά χρόνια από το 2004 μέχρι το 2011. Από όλα τα ζευγάρια τα οποία συμμετείχαν, το 8% αντιμετώπιζε προβλήματα υπογονιμότητας, δηλαδή χρειάστηκε περισσότερο από ένας χρόνος προσπαθειών για τη σύλληψη.

Από τις γυναίκες το 39% των γυναικών συνέλαβαν σε διάστημα ενός μήνα. Σε σύγκριση με τις γυναίκες που κατανάλωναν φρούτα τρεις ή περισσότερες φορές την ημέρα, οι γυναίκες που κατανάλωναν φρούτα λιγότερο από 1-3 φορές τον μήνα χρειάστηκαν περίπου μισό μήνα περισσότερο για να καταφέρουν να συλλάβουν. Η ανεπαρκής κατανάλωση φρούτων αυξάνει τον κίνδυνο υπογονιμότητας από 8-12%.

Οι γυναίκες που έτρωγαν fats food τέσσερις ή περισσότερες φορές την εβδομάδα, συνέλαβαν περίπου έναν μήνα μετά από εκείνες που ποτέ ή σπάνια έτρωγαν fast food, αυξάνοντας τις πιθανότητες υπογονιμότητά τους από 8-16%.

Τα συστατικά που χρειάζεσαι για να ενισχύσεις τη γονιμότητά σου

Βιταμίνες. Για παράδειγμα η βιταμίνη C ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, αυξάνει την παραγωγή της ορμόνης ωκυτοκίνης και βελτιώνει την ποιότητα του σπέρματος. Η βιταμίνη D αυξάνει την έκκριση της ινσουλίνης, κάτι που αυξάνει την πιθανότητα εγκυμοσύνης.

Λιπαρά. Στις γυναίκες μειώνουν τα επίπεδα του στρες και της κατάθλιψης, ενώ στους άνδρες «ωριμάζουν» το σπέρμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ψευδάργυρος και σελήνιο. Τα δύο αυτά συστατικά αυξάνουν τα επίπεδα των ορμονών στους άνδρες ενώ η ανεπάρκειά τους στις γυναίκες, αυξάνει τον κίνδυνο αποβολής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.