ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τουλάχιστον ένας στους οκτώ ανθρώπους σε όλο τον κόσμο πάσχουν από παχυσαρκία

Τα υψηλότερα και τα χαμηλότερα ποσοστά

Τουλάχιστον ένας στους οκτώ ανθρώπους σε όλο τον κόσμο πάσχουν από παχυσαρκία

Σύμφωνα με νέα παγκόσμια μελέτη τουλάχιστον ένας στους οκτώ ανθρώπους σε όλο τον κόσμο πάσχουν από παχυσαρκία.

879 εκατομμύρια ενήλικες και 159 εκατομμύρια παιδιά έχουν σωματικό βάρος πολύ υψηλότερο από το επιθυμητό.

Όπως αποκαλύπτει, τα ποσοστά της παχυσαρκίας μεταξύ των ενηλίκων υπερδιπλασιάσθηκαν μεταξύ 1990 και 2022. Αντίστοιχα, εκείνα στους ανηλίκους τετραπλασιάσθηκαν την ίδια χρονική περίοδο.

Στον αντίποδα, ο αριθμός των ανθρώπων με παθολογικά χαμηλό σωματικό βάρος (λιποβαρείς) μειώθηκε αισθητά στους ανηλίκους. Στους, δε, ενήλικες μειώθηκε κατά το ήμισυ.

Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν ότι πλέον η παχυσαρκία αποτελεί την πιο συχνή μορφή υποσιτισμού στις περισσότερες χώρες του κόσμου.

Τα νέα ευρήματα δημοσιεύονται στην ιατρική επιθεώρηση The Lancet. Περισσότεροι από 1.500 επιστήμονες απ’ όλο τον κόσμο ανέλυσαν συνδυαστικά τα δεδομένα από 3.663 πληθυσμιακές μελέτες. Σε αυτές είχαν συμμετάσχει συνολικώς 222 εκατομμύρια άνθρωποι όλων των ηλικιών.

Τα υψηλότερα και τα χαμηλότερα ποσοστά

Η νέα ανάλυση διεξήχθη με τη συμμετοχή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). Όπως έδειξε, η παχυσαρκία υπερδιπλασιάσθηκε στους άνδρες και τριπλασιάσθηκε στις γυναίκες μεταξύ 1990 και 2022.

Οι περιοχές με τα υψηλότερα ποσοστά παχυσαρκίας συμπεριλαμβάνουν:

  • Την Τόνγκα
  • Την Αμερικανική Σαμόα
  • Την Πολυνησία και την Μικρονησία
  • Τις νήσους Κουκ
  • Το Νιούε

Η ανάλυση έδειξε ακόμα πως παγκοσμίως 532 εκατομμύρια άνθρωποι ήταν λιποβαρείς το 2022. Τα 183 εκατομμύρια ήταν γυναίκες, τα 164 εκατομμύρια άνδρες και τα 185 εκατομμύρια ανήλικοι.

Ερυθραία, Αιθιοπία, Μαδαγασκάρη, Μπουρούντι, Νίγηρας είναι μερικές από τις περιοχές με τα υψηλότερα ποσοστά λιποβαρών ανθρώπων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι περισσότερο από το 62% του πληθυσμού είναι πλέον υπέρβαροι και παχύσαρκοι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.