ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τρεις τροφές που μπορούν να σας χαρίσουν λευκά δόντια

Η διατροφή παίζει κι αυτή ρόλο στην υγιεινή των δοντιών

Τρεις τροφές που μπορούν να σας χαρίσουν λευκά δόντια

Η υγιεινή του στόματος μας είναι σπουδαία υπόθεση. Τα λευκά δόντια είναι σημάδι υγείας και δεν χρειάζεται να επισκέπτεστε τον οδοντίατρο για να το καταφέρετε.

Το βούρτσισμα βοηθάει στα μέγιστα, αλλά επίσης σημαντική είναι και η διατροφή μας. Υπάρχουν κάποιες τροφές που μπορούν να βοηθήσουν ώστε να έχουμε λευκά δόντια, όπως οι παρακάτω τρεις:

Γιαούρτι

Γενικότερα τα γαλακτοκομικά προϊόντα βοηθούν ώστε να παραχθεί περισσότερο σάλιο, το οποίο βοηθά να καθαρίζονται πιο εύκολα οι λεκέδες από το σμάλτο των δοντιών. Η δράση τους στη λεύκανση είναι διπλή, αφού έχουν και γαλακτικό οξύ, το οποίο καθαρίζει τα δόντια.

Ξηροί Καρποί

Λόγω της σκληρότητάς τους, βοηθούν τα δόντια ώστε να κάνουν «απολέπιση». Τα αμύγδαλα, τα κάσιους και τα καρύδια έχουν λειαντική δράση, η οποία μπορεί να βοηθήσει στον αποχρωματισμό των δοντιών σας για να αποκτήσουν ένα φυσικό λευκό χρώμα.

Κουνουπίδι

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα τραγανά λαχανικά, όπως είναι το κουνουπίδι αλλά και το μπρόκολο, έχουν πολλά οφέλη για τα δόντια όταν καταναλώνονται ωμά, κι αυτό γιατί τρίβονται με την εξωτερική επιφάνεια του δοντιού και καθαρίζουν λεκέδες και υπολείμματα τροφών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.