ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τριχόπτωση: Τα φρούτα που την καταπολεμούν

Σύμμαχοι κατά της φαλάκρας

Τριχόπτωση: Τα φρούτα που την καταπολεμούν

Η τριχόπτωση είναι πρόβλημα κυρίως των ανδρών, αν και το ποσοστό των γυναικών που ταλαιπωρούνται από τριχόπτωση έχει αυξηθεί. Η βιομηχανία των προϊόντων κατά της πτώσης των μαλλιών είναι τεράστια και μετράει εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Και αν η θεραπεία είναι δύσκολη και συνήθως δεν έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η πρόληψη είναι ότι καλύτερο μπορείς να κάνεις στη μαχή με τη πτώση των τριχών.

Η σωστή περιποίηση των μαλλιών και η μη ταλαιπωρία τους είναι ο νούμερο ένα τρόπος να δεις τα μαλλιά σου να αντιστέκονται στη πτώση.

Όμως και η διατροφή μπορεί να μας βοηθήσει και συγκεκριμένα η φύση μας παρέχει αρκετά όπλα για να μείνουν τα μαλλιά μας εκεί που πρέπει.

Δείτε παρακάτω τα φρούτα που είναι σύμμαχος μας:

Ροδάκινο

Η τρίχα χρειάζεται η υγρασία για να διατηρηθεί υγιής. Το ροδάκινο λειτουργεί σαν φυσική ενυδατική κρέμα για το τριχωτό της κεφαλής.

Παπάγια

Η παπάγια περιέχει κολλαγόνο μια πρωτεΐνη που βοηθάει στη τρίχα να μείνει υγιής.

Ακτινίδια

Το ακτινίδιο είναι πλούσιο αντιοξειδωτικά και βιταμίνες και βοηθάει στη καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Τα σημεία που αιματώνονται επαρκώς παρουσιάζουν μικρότερη πτώση σε τρίχες.

Μήλα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το 2002 Ιάπωνες επιστήμονες παρουσίασαν έρευνα όπου έδειχνε ότι το εκχύλισμα μήλου συνδέεται άμεσα με την ανθεκτικότητα της τρίχας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.