ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Χαρίζουν όμορφο χαμόγελο: Αυτές είναι οι τροφές που λευκαίνουν τα δόντια

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες

Χαρίζουν όμορφο χαμόγελο: Αυτές είναι οι τροφές που λευκαίνουν τα δόντια

Ένα χαμόγελο με λευκά δόντια που αστράφτουν, δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής, αλλά αποτελεί και μια ένδειξη για την καλή στοματική υγιεινή του καθένα μας.

Τα δόντια όμως τείνουν να κιτρινίζουν από αρκετές τροφές ή ποτά που περιέχουν χρωστικές ουσίες και οξέα, που εν τέλει καταστρέφουν τον σμάλτο τους. Μεγάλη υπόθεση είναι το σωστό βούρτσισμα καθημερινά, αλλά υπάρχουν και ορισμένες τροφές που βοηθούν ώστε να κρατηθούν τα δόντια λευκά.

Όπως αναφέρουν πρόσφατες έρευνες, μερικές από αυτές τις τροφές που κρατάνε λευκά τα δόντια και τα φωτίζουν είναι το σέλινο, το καρότο, τα καρύδια και το σουσάμι, αφού βοηθούν στην απομάκρυνση της πλάκας με φυσικό τρόπο.

Ένας ακόμα τρόπος για αστραφτερό χαμόγελο είναι η μαγειρική σόδα. Πώς θα το κάνετε αυτό; Σε ένα φλιτζάνι τσαγιού προσθέστε 1/4 του κουταλιού του γλυκού μαγειρική σόδα και μετά προσθέστε τη συνήθη ποσότητα οδοντόπαστας που χρησιμοποιείτε για να βουρτσίσετε τα δόντια σας. Ύστερα βουρτσίστε τα δόντια σας, με την μαγειρική σόδα να ενισχύει τις λευκαντικές της ιδιότητες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.