ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Διαβήτης: Το σύμπτωμα που εμφανίζεται κατά τη διάρκεια του ύπνου

«Η ώρα του ύπνου είναι συνήθως προβληματική στη διαβητική νευροπάθεια»

Διαβήτης: Το σύμπτωμα που εμφανίζεται κατά τη διάρκεια του ύπνου

Ένας διαβητολόγος αποκάλυψε ένα σύμπτωμα του διαβήτη που εμφανίζεται κυρίως τη νύχτα, και γίνεται ιδιαίτερα αισθητό κατά τη διάρκεια του ύπνου. 

Ένα από τα πιο γνωστά σημάδια του διαβήτη, η συχνή ενούρηση, γίνεται ιδιαίτερα προβληματική τη νύχτα, αλλά ο ειδικός μίλησε στην Daily Express για ένα πολύ πιο διακριτικό σύμπτωμα που «χτυπά» στα πόδια και τα πέλματα.

Η διαβητική νευροπάθεια

Ο ενδοκρινολόγος, εξήγησε τι ακριβώς είναι αυτή η κατάσταση γνωστή ως διαβητική νευροπάθεια. Εμφανιζόμενη στα πόδια και τα πόδια σας, η διαβητική νευροπάθεια συμβαίνει όταν ο διαβήτης αρχίζει να επηρεάζει το νευρικό σύστημα.

Τα προειδοποιητικά σημάδια αυτού του προβλήματος υγείας μπορεί να κυμαίνονται από πόνο έως μούδιασμα στα πόδια και τα πέλματά σας. Ο ειδικός είπε: «Εάν νιώθετε πόνο σαν κάψιμο, μυρμήγκιασμα ή μούδιασμα στα δάχτυλα των ποδιών ή στα πόδια σας, μπορεί να έχετε αυτό που ονομάζουμε διαβητική νευροπάθεια».

«Κανονικά, ξεκινά προσβάλλοντας τα δάχτυλα των ποδιών και σταδιακά μπορεί να ανέβει στην περιοχή της γάμπας. Μπορεί να συμβεί και στα χέρια μας καθώς η ασθένεια εξελίσσεται».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ειδικός μοιράστηκε επίσης ότι αυτά τα συμπτώματα τείνουν να χειροτερεύουν όταν ξεκουραζόμαστε, διακόπτοντας τον ομαλό ύπνο. «Η ώρα του ύπνου είναι συνήθως προβληματική στη διαβητική νευροπάθεια, επειδή δεν κινείσαι και η δραστηριότητα βοηθά με τα συμπτώματα του διαβήτη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.