Δήμος Αθηναίων: Οδοντιατρικές υπηρεσίες για παιδιά 6-14 ετών

Τα ραντεβού και τι θα προσφέρει

Δήμος Αθηναίων: Οδοντιατρικές υπηρεσίες για παιδιά 6-14 ετών

Ένα πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής για τα παιδιά οικογενειών που υποστηρίζονται από το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.), εγκαινιάζεται από τον δήμο.

Το πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων εγκαινιάζεται εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Το πρόγραμμα, που έχει διάρκεια τρεις εβδομάδες -από 17 Αυγούστου έως 9 Σεπτεμβρίου- υλοποιείται από την Κοινωνική Υπηρεσία του Κ.Υ.Α.Δ.Α. σε συνεργασία με το Κοινωνικό Οδοντιατρείο, στο πλαίσιο της συμμετοχής της Αθήνας στο πρόγραμμα της UNICEF «Πόλεις Φιλικές προς τα Παιδιά», με στόχο την αναπροσαρμογή των παρεχόμενων υπηρεσιών φροντίδας στις ανάγκες των παιδιών και των εφήβων.

Τα ραντεβού του Κοινωνικού Οδοντιατρείου θα είναι διαθέσιμα αποκλειστικά για παιδιά ηλικίας 6-14 ετών. «Η φροντίδα των παιδιών και η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, βρίσκεται στο επίκεντρο της κοινωνικής μας πολιτικής. Η πρωτοβουλία αυτή, μέσω του κοινωνικού οδοντιατρείου του Κ.Υ.Α.Δ.Α. υπογραμμίζει τη διαρκή προσπάθειά μας να στηρίξουμε και να ενδυναμώσουμε τις ευάλωτες οικογένειες της πόλης. Δε θα επιτρέψουμε κανείς να μείνει πίσω», τονίζει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Το πρόγραμμα, που έχει διάρκεια τρεις εβδομάδες -από 17 Αυγούστου έως 9 Σεπτεμβρίου- υλοποιείται από την Κοινωνική Υπηρεσία του Κ.Υ.Α.Δ.Α.
Προωθώντας το μήνυμα της πρόληψης και της προαγωγής της υγείας του στόματος στις νέες ηλικίες, η οδοντίατρος της δομής θα υποδέχεται καθημερινά, παιδιά, οικονομικά ευάλωτων οικογενειών που εξυπηρετούνται από το Κ.Υ.Α.Δ.Α., προσφέροντάς τους δωρεάν στοματικούς ελέγχους και οδοντιατρικές εργασίες, όπως φθοριώσεις ή προληπτικά σφραγίσματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μετά την εξέταση και τις απαραίτητες οδοντιατρικές πράξεις, οι γονείς θα ενημερώνονται για την στοματική κατάσταση των παιδιών και τις ενέργειες που προτείνεται να ακολουθήσουν. Παράλληλα, θα παρέχονται συμβουλές στα παιδιά για τους κανόνες βουρτσίσματος και τις συνήθειες που συμβάλλουν στη διατήρηση της καλής στοματικής υγείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.