Εγκαινιάστηκε νοσηλευτική μονάδα του ΕΣΥ με κρεβάτια από το… ΙΚΕΑ!

Αντί να έχει ειδικά διαμορφωμένες κλίνες

Εγκαινιάστηκε νοσηλευτική μονάδα του ΕΣΥ με κρεβάτια από το… ΙΚΕΑ!

H κυβέρνηση έφτασε στο σημείο να εγκαινιάσει νοσηλευτική μονάδα του ΕΣΥ με κρεβάτια από το… ΙΚΕΑ!

Η Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Νίκαιας – Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα», η οποία εγκαινιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα και την υφυπουργό Ζωή Ράπτη και είναι δωρεά του Ιδρύματος Αγγελικούση, στη μνήμη του εφοπλιστή Ιωάννη Αγγελικούση, περιελάμβανε τη διαμόρφωση του κτιρίου και τη δημιουργία κλινικής, δυναμικότητας 15 κλινών, ενώ ο προϋπολογισμός του ήταν 580.000 ευρώ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso», η Ψυχιατρική Κλινική έχει στελεχωθεί με κρεβάτια από το… ΙΚΕΑ, παρότι θα έπρεπε να έχει ειδικά διαμορφωμένες κλίνες, οι οποίες να πληρούν τις προδιαγραφές που θέτει το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας ιθύνων νους αυτής της κωμωδίας ήταν η «γαλάζια» αναπληρώτρια διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα» Φωτεινή Βρύνα.

Αν και η πληροφορία αυτή κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό, ο διοικητής του Νοσοκομείου Νίκαιας, που είναι διασυνδεδεμένο με το Νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα», Αναστάσιος Μύτογλου, έγινε έξαλλος όταν πληροφορήθηκε ότι η κλινική στελεχώθηκε με κρεβάτια από το ΙΚΕΑ.

Η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε η δωρεά του εφοπλιστή Αγγελικούση αποδεικνύει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την ανοργανωσιά και την επιπολαιότητα του επιτελικού κράτους. Η διοίκηση του νοσοκομείου οφείλει να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις και να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία για το πώς διανεμήθηκαν τα χρήματα της δωρεάς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εδώ θα κάνουμε μία παρατήρηση. Τα ειδικά για ιατρικές χρήσεις κρεβάτια εννοείται πως έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος από τα κρεβάτια του… ΙΚΕΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.