Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ η 4η δόση με το εμβόλιο της Pfizer για άτομα 50 ετών και άνω!

Τι θα συμβεί στην Ελλάδα μετά το τέλος του καλοκαιριού

Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ η 4η δόση με το εμβόλιο της Pfizer για άτομα 50 ετών και άνω!

Δόθηκε στις ΗΠΑ η έγκριση από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για την δεύτερη αναμνηστική δόση (θα είναι η 4η δόση) του εμβολίου Covid-19 της Pfizer για άτομα ηλικίας 50 ετών και άνω.

Η δεύτερη αναμνηστική δόση της Pfizer εγκρίθηκε επίσης για άτομα 12 ετών και άνω με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Η δεύτερη αναμνηστική δόση, η τέταρτη ένεση αν συμπεριληφθεί ο αρχικός εμβολιασμός για τον κορωνοϊό, θα χορηγείται τουλάχιστον τέσσερις μήνες μετά την τρίτη δόση.

Φυσικά αυτό σημαίνει ότι με αυτές τις προϋποθέσεις θα γίνει και η 4η δόση στην Ελλάδα.

 Σημειώνεται ότι η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα αναφορικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού είπε πως δεν θα καταργηθεί.

Συνεπώς μετά το τέλος του καλοκαιριού, όσοι έχουν κάνει 3 δόσεις θα θεωρούνται…. ανεμβολίαστοι και θα υπάρχει εκ νέου η «ανάγκη» για μία ακόμα δόση (μέχρι την επόμενη φυσικά).

Όπως επισημαίνει το Reuters, η Pfizer και η γερμανική BioNTech με την οποία συνεργάζεται για το εμβόλιο mRNA είχαν αρχικά ζητήσει από την FDA να εγκρίνει τη δεύτερη αναμνηστική δόση για άτομα 65 ετών και άνω. Οι εταιρείες δεν διευκρίνισαν γιατί το ηλικιακό εύρος διευρύνθηκε!

Στην αρχική τους αίτηση οι Pfizer/BioNteck επικαλούνταν δεδομένα από το Ισραήλ, όπου η τέταρτη δόση έχει λάβει έγκριση για πολλά άτομα άνω των 18.

Πάντως ούτε οι «ειδικοί» έχουν καταλήξει αν οι υγιείς άνθρωποι θα ωφελούνταν από μια τέταρτη δόση όσον αφορά τη μείωση του κινδύνου νοσηλείας και θανάτου, ο οποίος θεωρείται χαμηλός μετά τη χορήγηση της τρίτης δόσης.

Πρόσφατη μελέτη σε εργαζομένους του ισραηλινού συστήματος Υγείας έδειχνε ότι το πρόσθετο όφελος είναι μικρό στους νέους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αν και η Έκτακτη Αδειοδότηση [της τέταρτης δόσης] θα βοηθήσει να καλυφθεί μια τρέχουσα ανάγκη για ορισμένος ανθρώπους, εργαζόμαστε εντατικά για την ανάπτυξη επικαιροποιημένου εμβολίου που θα προστατεύει ότι μόνο από τα σημερινά στελέχη του κοροναϊού αλλά και θα προσφέρει απόκριση διαρκείας» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Αλβέρτος Μπουρλά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.