
Διατροφολόγος τα «έβαλε» με το αγαπημένο φαγητό του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «είναι ένα χημικό εργοστάσιο στο πιάτο».
Το αγαπημένο φαγητό του δεν είναι άλλο από το cordon bleu. Κοτόπουλο με τυρί και ζαμπόν στο εσωτερικό, κρούστα εξωτερικά που μαγειρεύεται τηγανητό.
Η αποκάλυψη για την προτίμηση του Γάλλου Προέδρου στο cordon bleu έγινε στο ντοκιμαντέρ «Εμμανουέλ Μακρόν: Παρασκήνια μιας Νίκης», που μεταδόθηκε αμέσως μετά την εκλογή του το 2017.
Το σκηνικό που είχε καταγραφεί από κάμερα που τον ακολουθούσε είχε γίνει την πρώτη Κυριακή των εκλογών όταν ο υποψήφιος τότε Πρόεδρος και η ομάδα του σταμάτησαν για μεσημεριανό σε έναν χώρο ανάπαυσης στον αυτοκινητόδρομο. «Μου αρέσει το cordon bleu, εδώ», είπε ο Ε.Μακρόν με την σερβιτόρα να του απαντά: «Είναι στο παιδικό μενού…». Απογοητευμένος, ο Εμανουέλ Μακρόν επέλεξε τελικά σολομό.
Έκτοτε, το Paris Match αποκάλυψε ότι αυτό το πάθος για αυτό το πιάτο που αγαπούν τα παιδιά δεν έχει διαφύγει της προσοχής του σεφ των Ηλυσίων Πεδίων, Guillaume Gomez, ο οποίος φτιάχνει τακτικά μίνι cordon bleus για τους μπουφέδες του προεδρικού μεγάρου.
O διατροφολόγος Δρ. Arnaud Cocaul σε ένα βίντεο στο Yahoo.fr , αναλύει και προειδοποιεί κατά του συγκεκριμένου φαγητού λέγοντας ότι είναι ένα πραγματικό «χημικό εργοστάσιο».
Το cordon bleu είναι ένα προϊόν που συχνά παράγεται βιομηχανικά και είναι γεμάτο με ακόρεστα λιπαρά οξέα και μπορεί να είναι επιβλαβές για την υγεία σας.
Τρώγοντας ένα απλό cordon bleu, καταναλώνετε ένα «πραγματικό χημικό εργοστάσιο», προειδοποιεί ο διατροφολόγος Δρ. Arnaud Cocaul.
«Συνήθως περιέχει πέντε συστατικά: εσκαλόπ, τριμμένη φρυγανιά, τυρί, αυγά και μπέικον. Το πρόβλημα είναι ότι όταν το αγοράζετε σε ένα κατάστημα, νομίζετε ότι τρώτε εσκαλόπ. Ωστόσο, είναι απλώς ένα μείγμα από δέρμα κοτόπουλου, κόκαλα και λευκά εκχυλίσματα. Για να δώσουν υφή στο προϊόν, χρησιμοποιούνται συνδετικά υλικά όπως άμυλο και αλεύρι σίτου. Είναι επομένως ένα πλήρως επεξεργασμένο προϊόν. Εχει τριμμένη φρυγανιά, φτιαγμένη από ξερό ψωμί, στην οποία προστίθεται δεξτρόζη, άρα ζάχαρη , στη συνέχεια αλάτι και πρόσθετα. Και έχει και τυρί. Αλλά, νομίζετε ότι τρώτε τυρί, αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα. Είναι ένα τυρί φτιαγμένο από λιωμένο αλάτι (ένα πρόσθετο τροφίμων που αναδιατάσσει τις πρωτεΐνες στο τυρί κατά την παρασκευή του), το οποίο είναι επομένως πιο κοντά σε ένα παρασκεύασμα τυριού», τονίζει.
«Θα καταλήξετε με ένα προϊόν που έχει πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, δεν είναι χορταστικό και είναι πολύ υψηλό σε σάκχαρα, αλάτι και άλλα, και είναι επίσης γεμάτο με πρόσθετα, όπως ενισχυτικά γεύσης. Όλα μοιάζουν με ένα πραγματικό χημικό εργοστάσιο», προειδοποιεί ο ειδικός.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.