ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Εκατοντάδες δρομείς χρειάστηκαν υγειονομική φροντίδα κατά τον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας

Από τους διασώστες του ΕΚΑΒ δόθηκαν επί τόπου πρώτες βοήθειες σε περισσότερους από 300 αθλητές

Εκατοντάδες δρομείς χρειάστηκαν υγειονομική φροντίδα κατά τον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας

Οι διασώστες, οι νοσηλευτές και οι ιατροί του ΕΚΑΒ προσέφεραν χθες (11/11) και σήμερα (12/11) επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα σε 90 δρομείς κατά τη διάρκεια όλων των αγώνων δρόμων του 40ου Αυθεντικού Μαραθώνιου.

Από αυτούς, 36 δρομείς διακομίστηκαν σε νοσοκομεία προκειμένου να τους παρασχεθεί περίθαλψη ή και να νοσηλευτούν.

Χαρακτηριστικό περιστατικό αποτελεί η ανάταξη καρδιακής ανακοπής νεαρού αθλητή που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λεωφόρο Μεσογείων, από διασώστες της Ομάδας Μοτοσυκλετών Άμεσης Επέμβασης του ΕΚΑΒ (άφιξη στο σημείο του περιστατικού σε 2 λεπτά).

Κατόπιν ο νεαρός αθλητής, έχοντας ζωτικά σημεία, διακομίσθηκε με Κινητή Ιατρική Μονάδα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό» όπου και νοσηλεύεται.

Παράλληλα, στα τρία Ιατρεία Παροχής Άμεσης Ιατρικής Φροντίδας, υπό τον συντονισμό των ιατρών και των νοσηλευτών του ΕΚΑΒ, παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε 262 αθλητές, χωρίς όμως να κριθεί απαραίτητη η διακομιδή τους σε κάποιον Υγειονομικό Σχηματισμό.

Επιπλέον, κατά μήκος όλων των διαδρομών των Αγώνων, από τους Διασώστες του ΕΚΑΒ δόθηκαν επί τόπου πρώτες βοήθειες σε περισσότερους από 300 αθλητές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καθ’ όλη την εξέλιξη των αγώνων δρόμων της διοργάνωσης του 40ου Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας οι ιατροί και οι νοσηλευτές του ΕΚΑΒ είχαν την αρωγή εθελοντών ιατρών και νοσηλευτών του ΕΣΥ, υγειονομικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και στελεχών παροχής Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας (τελειόφοιτων σπουδαστών του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΕΚΑΒ /ΙΕΚ-ΕΚΑΒ, εθελοντών Φυσικοθεραπευτών, εθελοντών Παροχής Πρώτων Βοηθειών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού/ΕΕΣ), ενώ στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) λειτουργούσε ανεξάρτητο Κέντρο Διαβίβασης Σημάτων του ΕΚΑΒ από το οποίο τα εξιδεικευμένα στελέχη του βρίσκονταν σε συνεχή επικοινωνία με τα Ιατρεία Άμεσης Παροχής Ιατρικής Φροντίδας, τους περιφερειακούς Αυτόνομους Ιατρικούς Σταθμούς Παροχής Πρώτων Βοηθειών του Μαραθώνιου, το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο (ΕΣΚΕ-ΕΚΑΒ) και το Συντονιστικό Κέντρο διαχείρισης Ασθενοφόρων της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΚΑΒ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.