ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Εξαπλώνεται η ευλογιά των πιθήκων στη Γαλλία – Τα πέντε έφτασαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος μετάδοσης είναι με το άγγιγμα από μολυσμένο άτομο ή με την ανταλλαγή σωματικών υγρών

Εξαπλώνεται η ευλογιά των πιθήκων στη Γαλλία – Τα πέντε έφτασαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Η υπουργός Υγείας της Γαλλίας Μπριζίτ Μπουργκινιόν στο πλαίσιο της προώθησης του στοχευμένου εμβολιασμού κατά της νόσου, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, δήλωσε πως ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της ευλογιάς των πιθήκων στη χώρα ανήλθε σε πέντε, από τρεις που ήταν στις αρχές της εβδομάδας.

Οι γαλλικές αρχές υγείας ανακοίνωσαν νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ότι σύστησαν σε ενήλικες υψηλού κινδύνου, οι οποίοι έχουν έρθει σε επαφή με έναν ασθενή που πάσχει επιβεβαιωμένα από την νόσο, να εμβολιαστούν.

Επίσης, η ίδια σύσταση έγινε σε υγειονομικούς που έχουν έρθει σε επαφή με ασθενή με ευλογιά των πιθήκων.

Οι παγκόσμιες αρχές υγείας έχουν σημάνει συναγερμό για τα αυξανόμενα κρούσματα της νόσου στην Ευρώπη και αλλού.

Η ευλογιά των πιθήκων είναι ένας ιός που συνήθως προκαλεί πυρετό και χαρακτηριστικά εξανθήματα στο δέρμα, παρόμοια με αυτά της ανεμοβλογιάς.

Θεωρείται ήπια ασθένεια και συνήθως περνάει μέσα σε δύο με τέσσερις εβδομάδες χωρίς να χρειαστεί κάποια αγωγή.

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος μετάδοσης είναι με το άγγιγμα από μολυσμένο άτομο ή με την ανταλλαγή σωματικών υγρών. Ο ιός μπορεί επίσης να μεταδοθεί από τα σταγονίδια της αναπνοής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συνήθως είναι ήπιας μορφής παρότι υπάρχουν δύο βασικά στελέχη, αυτό του Κονγκό με ποσοστό θνησιμότητας έως και 10% και αυτό της Δυτικής Αφρικής με περίπου 1%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.