Τα πειραματόζωα του πλανήτη: Η κυβέρνηση ζητά 4η δόση από 3,1 εκατ. πολίτες (upd 2)

Επίσημο πλέον μετά τις ανακοινώσεις - Ανοίγει στις 7 Απριλίου η πλατφόρμα

Τα πειραματόζωα του πλανήτη: Η κυβέρνηση ζητά 4η δόση από 3,1 εκατ. πολίτες (upd 2)

(2η Ανανέωση. αρχικό κείμενο 15.50): Τέταρτη δόση εμβολιασμού για τον κορωνοϊό στους πολίτες άνω των εξήντα ετών ανακοινώθηκε σήμερα από την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, και κανείς δεν ξέρει πλέον που αυτό θα σταματήσει.

Δεν είναι υποχρεωτικός για την ώρα, πάντως, ο εμβολιασμός με την τέταρτη δόση.

Η πλατφόρμα για την πραγματοποίηση των ραντεβού ανοίγει αρχικά για τους άνω των 80 ετών την 7η Απριλίου και θα ακολουθήσει την επόμενη εβδομάδα η ηλικιακή ομάδα 70-79 ετών και την μεθεπόμενη εβδομάδα για τις ηλικίες 60-69 ετών.

«Η Εθνική Επιτροπή συζήτησε σήμερα διεξοδικά για την 4η δόση (2η αναμνηστική). Η τρίτη δόση αποδείχθηκε ασφαλής και αποτελεσματική ακόμα και για τις παραλλαγές του κορωνοϊού. Λόγω της αυξημένης μεταδοτικότητας της Omicron  και της χαλάρωσης των μέτρων εξακολουθούμε να παρατηρούμε μεγάλο αριθμό μολύνσεων» ανέφερε η κα Θεοδωρίδου και σημείωσε:

«Παρά τα περιορισμένα δεδομένα, η Εθνική Επιτροπή εκτιμά ότι το όφελος από την τέταρτη δόση θα είναι μεγαλύτερο σε άτομα άνω των 70 ετών  όπως και στους 60 ετών και άνω με υποκείμενα νοσήματα. Γι αυτό προτείνουμε 4η δόση (2η αναμνηστική) μετά την παρέλευση τεσσάρων μηνών από την πρώτη αναμνηστική  (3η δόση) για τους πολίτες άνω των 60 ετών.

H πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών στις δηλώσεις της αναφέρθηκε και στους εμβολιασμούς παιδιών και εφήβων 12 -17 με ανοσοκαταστολή για τα οποία εγκρίθηκε η χορήγηση 4ης δόσης τρεις μήνες μετά την 3η δόση.

Για παιδιά 12 – 17 ετών με αυξημένους κινδύνους (διαβήτης, παχυσαρκία κλπ) χορηγείται τρίτη δόση  εξι μήνες μετά από την β’ δόση ανέφερε.

Η κυρία Θεοδωρίδου σημείωσε επίσης ότι η δεύτερη αναμνηστική δόση (4η δόση) θα γίνεται με mRNA εμβόλια, δηλαδή Pfizer ή Moderna, 4 μήνες μετά από την 1η αναμνηστική δόση (3η δόση).

(Ανανέωση) Νωρίτερα αναφέραμε ότι σε όλες τις χώρες του κόσμου μετά τα άκρως αρνητικά αποτελέσματα από άποψη παρενεργειών που είχε η 3η δόση εμβολιασμών κατά του Covid-19, έχει παγώσει η συζήτηση για την υποχρεωτικότητα της 4η δόσης, αλλά όχι στην Ελλάδα: η κυβέρνηση επέβαλε υποχρεωτικότητα για 4η δόση εμβολίων στις ηλικίες άνω των 60 ετών!

Συνολικά 3,1 εκατομμύρια συμπολίτες μας θα αποτελέσουν το σώμα του πειράματος για την 4η δόση των εμβολίων κατά των σκευασμάτων του Covid-19 αποκλείοντας τους από την λοιπή κοινωνία σε περίπτωση που δεν εμβολιαστούν με τα γνωστά απαγορευτικά μέτρα.

Η 4η δόση γίνεται με τα εμβόλια mRNA, δηλαδή Pfizer ή Moderna.

Το άνοιγμα της πλατφόρμας για τη χορήγηση τέταρτης δόσης του εμβολίου για τον κορωνοϊό στους άνω των 60 ετών αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα στις 18:00 ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους και η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Ποιους θα αφορά – Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στην ενημέρωση θα γίνει σύσταση για τέταρτη δόση εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού στους πολίτες άνω των 60 ετών.

Συγκεκριμένα η σύσταση θα αφορά τους μεγαλύτερους ηλικιακά πολίτες που κινδυνεύουν περισσότερο με βαριά νόσηση.

Η πλατφόρμα για τέταρτη δόση αναμένεται να ανοίξει από την ερχόμενη εβδομάδα.

Σημειώνεται πως περίπου 3,1 εκατομμύρια άτομα ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 60 χρόνων και άνω.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα στην Ελλάδα πραγματοποιείται τέταρτη δόση εμβολιασμού μόνο στους ανοσοκατεσταλμένους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πρόεδρος της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, τις προηγούμενες εβδομάδες έχει εκφράσει τη θετική της στάση για το ενδεχόμενο τέταρτης δόσης εμβολιασμού στους ηλικιωμένους αναφερόμενη σε ανάλογες πρακτικές άλλων ευρωπαϊκών χωρών όπως η Σουηδία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.