«Σκοτώσατε τον κοσμάκη με τα lockdown, τα εμβόλια και τις ανεπαρκείς νοσηλείες» – Έκθεση Eurostat για κυβέρνηση

Αύξηση κατά 28% σε σχέση με το 2016-2019!

«Σκοτώσατε τον κοσμάκη με τα lockdown, τα εμβόλια και τις ανεπαρκείς νοσηλείες» – Έκθεση Eurostat για κυβέρνηση

Υπεύθυνη για χιλιάδες θανάτους Ελλήνων, λόγω των lockdown, των εμβολίων και των ανεπαρκών νοσηλειών καθιστά την κυβέρνηση με έκθεσή της η Eurostat.

Έκθεση-κόλαφος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά και την συνολική κατάσταση της Δημόσιας Υγείας δημοσίευσε η Eurostat  σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα κατέγραψε το υψηλότερο ποσοστό αύξησης της υπερβάλλουσας θνητότητας στην Ευρώπη για τον μήνα Απρίλιο που σημαίνει ότι η κυβέρνηση έκανε μία παταγωδώς αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, σε έκθεση της Eurostat που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη, η Ελλάδα παρουσιάζει ποσοστιαία αύξηση ως προς την υπερβάλλουσα θνητότητα κατά 28% σε σχέση με τον μέσο όρο της περιόδου 2016-19, ρυθμό σχεδόν τριπλάσιο του αντίστοιχου ευρωπαϊκού ο οποίος ανέρχεται στο 10%.

Όπως φαίνεται στο γράφημα που ακολουθεί, η Ελλάδα (με πράσινο χρώμα) απέχει σημαντικά από την Ευρώπη, με την έντονα ανοδική πορεία να έχει ξεκινήσει από τον Ιανουάριο του 2021.

Σύμφωνα με τους συντάκτες της σχετικής έκθεσης, η υπερβάλλουσα θνητότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανήλθε τον Απρίλιο στο 10%, αυξημένη κατά 6% σε σχέση με τον Μάρτιο και κατά 8% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Το υψηλότερο ποσοστό εξαμήνου καταγράφηκε τον Νοέμβριο (26%), κατά τη διάρκεια του τέταρτου κύματος.

Τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στην Ελλάδα (+28%), ενώ σε μία σειρά από χώρες – μέλη (Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία και Αυστρία) να έχουν αύξηση 18% και 19%.

Μεγάλη αύξηση είχε καταγραφεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Απρίλιο του 2020 (25%), τον Νοέμβριο του 2020 (40%) και τον Απρίλιο του 2021 (21%).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.