ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Έλλειψη σιδήρου: Αυτές είναι οι τροφές με την υψηλότερη περιεκτικότητα

Η σιδηροπενία οφείλεται σε μειωμένη πρόσληψη σιδήρου και αν δεν αντιμετωπιστεί μπορεί να εξελιχθεί σε σιδηροπενική αναιμία

Έλλειψη σιδήρου: Αυτές είναι οι τροφές με την υψηλότερη περιεκτικότητα

Η έλλειψη σιδήρου είναι ένα σύμπτωμα που δεν πρέπει να παραβλέπεται, καθώς στα παιδιά σχετίζεται με μειωμένη νοητική και σωματική ανάπτυξη και ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ οι ενήλικες έχουν μειωμένη παραγωγικότητα και κούραση.

Υπολογίζεται ότι μία στις τέσσερις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας και ένα στα τρία παιδιά του Δημοτικού στη χώρα μας εμφανίζουν σιδηροπενία, δηλαδή χαμηλά επίπεδα σιδήρου στον οργανισμό.

Η σιδηροπενία οφείλεται σε μειωμένη πρόσληψη σιδήρου και αν δεν αντιμετωπιστεί μπορεί να εξελιχθεί σε σιδηροπενική αναιμία.

Για την πρόληψη της σιδηροπενίας είναι απαραίτητη η επαρκής πρόσληψη σιδήρου από τα πρώτα χρόνια της ζωής του ατόμου, μέσω τροφίμων όπως το κρέας και το ψάρι.

Για να γίνει σωστή απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό, πρέπει να συνοδεύετε τις τροφές με σίδηρο με βιταμίνη C (από τρόφιμα όπως ο χυμός πορτοκάλι, η ντομάτα, το πράσινο λάχανο, το μανταρίνι, το ακτινίδιο και οι φράουλες).

Πολύ σίδηρο μπορεί να πάρει κανείς και από εμπλουτισμένα τρόφιμα, όπως τα εμπλουτισμένα δημητριακά για πρωινό και το γάλα.

Οι πιο πλούσιες σε τροφές σίδηρο (mg σιδήρου ανά 100 γρ.) είναι οι παρακάτω:

  • Bρόμη με σταφίδες (πρωϊνού) 32,70
  • Πασατέμπος 15
  • Σουπιές 10,80
  • Πιπεριές 10,40
  • Χταπόδι 9,50
  • Ντομάτα λιαστή 9,10
  • Συκώτι μοσχαρίσιο 6,30
  • Κάσιους 6
  • Χοιρινό 4,25
  • Μοσχάρι 3,90
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.