ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ελληνική Δερματολογική Εταιρεία για λέπρα: «Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος και λόγος στιγματισμού»

Πάθηση μη θανατηφόρα και απολύτως θεραπεύσιμη

Ελληνική Δερματολογική Εταιρεία για λέπρα: «Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος και λόγος στιγματισμού»

Η Ελληνική Δερματολογική & Αφροδισιολογική Εταιρεία, με αφορμή το κρούσμα λέπρας που καταγράφηκε πρόσφατα στη χώρα μας, τονίζει πως «δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος και λόγος στιγματισμού».

Σημειώνει δε ότι η νόσος του Hansen (όπως είναι η επιστημονική της ονομασία) στην Ελλάδα τείνει να εξαφανιστεί με τα κρούσματα ετησίως να είναι πια ελάχιστα!

Η νόσος του Hansen ή Λέπρα, όπως είναι περισσότερο γνωστή, είναι μία χρόνια λοίμωξη που προσβάλλει κυρίως το δέρμα και το νευρικό σύστημα του ανθρώπου.

Η πάθηση προκαλείται από το μυκοβακτηρίδιο της Λέπρας και η μετάδοσή της είναι εξαιρετικά δύσκολη και συμβαίνει κάτω από ειδικές συνθήκες.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σπάνια πάθηση, με συχνότητα που φθίνει συνεχώς παγκόσμια.

Πάθηση μη θανατηφόρα και απολύτως θεραπεύσιμη

Ο Αντιπρόεδρος της ΕΔΑΕ Γ. Κοντοχριστόπουλος, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος, Διευθυντής, Δερματολογική Κλινική Ε.Σ.Υ., Νοσοκομείο Αφροδισίων & Δερματικών Νόσων «Ανδρέας Συγγρός», διευκρινίζει ότι «η λέπρα είναι πάθηση μη θανατηφόρα και απόλυτα θεραπεύσιμη με κοινά αντιβιοτικά.

Συνήθως δεν απαιτείται νοσηλεία ενώ ο εγκλεισμός των ασθενών θεωρείται αναχρονιστικός και ηθικά απαράδεκτος. Για το λόγο αυτό, το κοινό δεν πρέπει να ανησυχεί. Ούτε όμως η νόσος πρέπει να στιγματίζεται και βεβαίως ούτε ο πάσχων από αυτή».

Ενώ ο Πρόεδρος της ΕΔΑΕ Γ. Μπάρκης, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, Διδάκτωρ, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, υπενθυμίζει ότι «ο Δερματολόγος είναι ο αρμόδιος ιατρός που γνωρίζει καλά τα συμπτώματα της νόσου, τα αναγνωρίζει έγκαιρα και συστήνει την κατάλληλη θεραπεία. Επομένως, δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού και ανησυχίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οφείλουμε να είμαστε καθησυχαστικοί καθώς η Λέπρα δεν μεταδίδεται εύκολα, ενώ υπάρχουν πάρα πολλά φάρμακα για να αντιμετωπιστεί. Για οτιδήποτε παρατηρήσετε, να μην ανησυχήσετε, και να απευθυνθείτε στον Δερματολόγο σας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.