ΕΜΑ: Πράσινο φως για περισσότερους εμβολιασμούς κατά της ευλογιάς των πιθήκων

Οι ευρωπαϊκές χώρες μπορούν στο εξής να κάνουν την ένεση με το εμβόλιο Imvanex 

ΕΜΑ: Πράσινο φως για περισσότερους εμβολιασμούς κατά της ευλογιάς των πιθήκων

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ενέκρινε μια νέα τεχνική έγχυσης του εμβολίου κατά της ευλογιάς των πιθήκων, η οποία θα επιτρέψει την ανοσοποίηση περισσότερων ανθρώπων και θα αποτρέψει με αυτό τον τρόπο μια ενδεχόμενη έλλειψη.

Οι ευρωπαϊκές χώρες μπορούν στο εξής να κάνουν την ένεση με το εμβόλιο Imvanex ακριβώς κάτω από το ανώτερο στρώμα του δέρματος (διαδερμικά) και όχι βαθύτερα (υποδόρια), όπως γίνεται σήμερα, κι έτσι να χορηγούν μόνο το ένα πέμπτο της δόσης, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο EMA.

Αυτή η τεχνική που χρησιμοποιεί μία πιο αδύναμη δόση εμβολίου παράγει την ίδια ανοσία με ένα ισοδύναμο επίπεδο αντισωμάτων όπως και η άλλη μέθοδος, όμως ο κίνδυνος ερεθισμού του δέρματος είναι μεγαλύτερος, προειδοποίησε ο οργανισμός με έδρα το Άμστερνταμ.

«Οι εθνικές αρχές μπορούν να αποφασίσουν, ως προσωρινό μέτρο, να χρησιμοποιήσουν το Imvanex με διαδερμική ένεση σε μία πιο αδύναμη δόση προκειμένου να προστατευθούν οι άνθρωποι που κινδυνεύουν κατά την τρέχουσα επιδημία της ευλογιάς των πιθήκων, όσο τα αποθέματα του εμβολίου παραμένουν περιορισμένα», ανέφερε ο EMA.

Η αρμόδια για την υγεία Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Στέλλα Κυριακίδου, υπογράμμισε πως η έγκριση αυτή είναι μια απόφαση «εξαιρετικά σημαντική διότι επιτρέπει τον εμβολιασμό πενταπλάσιου αριθμού ανθρώπων με τα αποθέματα εμβολίου που διαθέτουμε» τώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Διασφαλίζει μια καλύτερη πρόσβαση στον εμβολιασμό για όλους τους ανθρώπους που διατρέχουν κίνδυνο και τους επαγγελματίες υγείας», ανέφερε η Κυριακίδου σε ανακοίνωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.