ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Εντυπωσιακό βίντεο: 35χρονος παίζει σαξόφωνο κατά τη διάρκεια 9ωρης εγχείρησης αφαίρεσης όγκου από τον εγκέφαλο

Ο μουσικός υποβλήθηκε στο δύσκολο χειρουργείο την περασμένη Δευτέρα

Εντυπωσιακό βίντεο: 35χρονος παίζει σαξόφωνο κατά τη διάρκεια 9ωρης εγχείρησης αφαίρεσης όγκου από τον εγκέφαλο

Σε βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου καταγράφεται 35χρονος μουσικός στην Ιταλία να παίζει σαξόφωνο κατά τη διάρκεια 9ωρης επέμβασης για την αφαίρεση όγκου από τον εγκέφαλό του.

Ο 35χρονος άνδρας υποβλήθηκε στο δύσκολο αυτό χειρουργείο στο νοσοκομείο της Ρώμης, την περασμένη Δευτέρα και πήρε εξιτήριο νωρίς το πρωί της Πέμπτης (13/10).

Ο δρ. Christian Brogna, νευροχειρουργός και ειδικός στη χειρουργική σε εγρήγορση, είπε στο CBS ότι ο όγκος αφαιρέθηκε με επιτυχία και ότι δεν υπήρχαν αρνητικές επιπτώσεις στον ασθενή. Ο C.Brogna ηγήθηκε μιας εξαιρετικά εξειδικευμένης 10μελούς διεθνούς ομάδας για τη διαδικασία, χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής.

«Ο όγκος είχε εντοπιστεί σε μια πολύ, πολύ περίπλοκη περιοχή τού εγκεφάλου. Επιπλέον, ο ασθενής είναι αριστερόχειρας. Αυτό περιπλέκει περαιτέρω τα πράγματα γιατί οι νευρολογικές οδοί του εγκεφάλου είναι πιο περίπλοκες», εξήγησε ο νευροχειρουργός.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, ο ασθενής έπαιξε κομμάτια από την ταινία «Love Story» του 1970, καθώς και τον ιταλικό εθνικό ύμνο σε διαφορετικές στιγμές της διαδικασίας.

Κατά τη σχολαστική προετοιμασία για το χειρουργείο, ο C.Z. -όπως είναι τα αρχικά του ονόματος του ασθενούς- είχε πει στην ιατρική ομάδα ότι η διατήρηση της μουσικής του ικανότητας ήταν απαραίτητη για εκείνον.

Το να παίζει σαξόφωνο κατά τη διάρκεια της επέμβασης ήταν πολύ χρήσιμο για τους χειρουργούς, καθώς τους επέτρεψε να χαρτογραφήσουν διαφορετικές λειτουργίες στον εγκέφαλο του 35χρονου.

«Το να παίζεις ένα όργανο σημαίνει πως μπορείς να καταλάβεις μουσική, που αποτελεί μια υψηλή γνωστική λειτουργία. Σημαίνει πως αλληλεπιδράς με το όργανο, πως μπορείς να συντονίσεις τα δύο σου χέρια, να ασκήσεις τη μνήμη σου, να μετρήσεις -γιατί η μουσική είναι μαθηματικά- πως μπορείς να δοκιμάσεις την όρασή σου και πως μπορείς να ελέγξεις τον τρόπο που ο ασθενής αντιδρά με την υπόλοιπη ομάδα», εξήγησε ο C.Brogna.

Πιστεύετε ότι η υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό πρόκειται περί:

  • Επαναλαμβανόμενου βιασμού από τους πελάτες του μαστροπού Η.Μίχου; (7%, 884 Votes)
  • Δράσεις εγκληματικής οργάνωσης εκπόρνευσης ανηλίκου; (17%, 2.220 Votes)
  • Και των δύο (73%, 9.352 Votes)
  • Κανένα από τα δύο (2%, 280 Votes)

Σύνολο ψήφων: 12.736

Loading ... Loading ...
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.