ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

ΕΟΔΥ: Έρχονται αλλαγές στις καθημερινές ανακοινώσεις – Τι ώρα θα κοινοποιείται η έκθεση

Πλέον θα μαθαίνουμε και τις επαναλοιμώξεις

ΕΟΔΥ: Έρχονται αλλαγές στις καθημερινές ανακοινώσεις – Τι ώρα θα κοινοποιείται η έκθεση

Ο ΕΟΔΥ, ανακοίνωσε αλλαγές στην ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης για τον κορωνοϊό, με κύριο χαρακτηριστικό την πρόσθεση και των επαναλοιμώξεων.

Η έκθεση θα κοινοποιείται νωρίτερα (έως τις 15:30) και θα αφορά δεδομένα που καταγράφονται στην ΗΔΙΚΑ έως και τις 9:00 το πρωί.

Αυτό το γεγονός δεν θα επιφέρει αλλαγή στο σύστημα δήλωσης, αφού ο αριθμός των νέων καταγεγραμμένων κρουσμάτων που θα ανακοινώνονται θα αφορά και πάλι το τελευταίο 24ωρο, όπως συνέβαινε έως τώρα.

Ωστόσο, η βασική αλλαγή θα είναι ότι προστίθεται στην ημερήσια έκθεση η πληροφορία που αφορά στις επαναλοιμώξεις από τον ιό.

Κατά συνέπεια, εκτός από τα δεδομένα που παρουσιάζονται έως τώρα σε ημερήσια βάση και αφορούν στα άτομα που μολύνθηκαν από τον ιό SARS-CoV-2 θα δίνεται πλέον και ο συνολικός αριθμός δηλωθέντων επαναλοιμώξεων, καθώς και η κατανομή τους στον χρόνο, όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για την πληρέστερη ενημέρωση του κοινού και της επιστημονικής κοινότητας θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Οργανισμού έκθεση με τα διαθέσιμα επιδημιολογικά δεδομένα που αφορούν στο σύνολο των επαναλοιμώξεων που έχουν καταγραφεί στη χώρα μας από την αρχή της πανδημίας έως και τις 3 Απριλίου 2022.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.