ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

ΕΟΦ: Εφιστά την προσοχή για διατροφικό συμπλήρωμα που διακινείται στο διαδίκτυο χωρίς έγκριση

Προωθείται με ιατρικούς ισχυρισμούς και ισχυρισμούς υγείας που παραπέμπουν σε φαρμακευτική δράση

ΕΟΦ: Εφιστά την προσοχή για διατροφικό συμπλήρωμα που διακινείται στο διαδίκτυο χωρίς έγκριση

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), με ανακοίνωσή του, εφιστά την προσοχή των καταναλωτών για ένα διατροφικό συμπλήρωμα από τη Γερμανία το οποίο διακινείται μέσω διαδικτύου χωρίς έγκριση.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει ότι το προϊόν HERBOXA προωθείται με ιατρικούς ισχυρισμούς και ισχυρισμούς υγείας που παραπέμπουν σε φαρμακευτική δράση.

Ωστόσο το προϊόν δεν διαθέτει σχετική έγκριση του ΕΟΦ. Επιπλέον, δεν έχει αξιολογηθεί ως προς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά του.

Το HERBOXA προωθείται από συγκεκριμένη ιστοσελίδα, εξηγεί ο Οργανισμός. Αναφέρεται σε πολλές γλώσσες και η έδρα του e-trader είναι στη Γερμανία.

Ο ΕΟΦ διευκρινίζει ότι τη σχετική ενημέρωση έλαβε από τις Αρχές της Σουηδίας, μέσω του συστήματος Διοικητικής Συνδρομής και Συνεργασίας (AAC).

Ο Οργανισμός καλεί τους καταναλωτές να μην προμηθεύονται το συγκεκριμένο προϊόν, ούτε να το χρησιμοποιούν. Σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους, να μην το χρησιμοποιήσουν αλλά να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζει, τέλος, ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητάς του από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.