ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Επεισόδια στου Ρέντη: Τι είναι το τουρνικέ που έκαναν στον 31χρονο αστυνομικό;

Πώς μπορεί να εφαρμοστεί

Επεισόδια στου Ρέντη: Τι είναι το τουρνικέ που έκαναν στον 31χρονο αστυνομικό;

Το τουρνικέ ή αλλιώς ο ιμάντας ίσχαιμης περίδεσης, που έκαναν στον 31χρονο αστυνομικό που δέχθηκε ναυτική φωτοβολίδα στου Ρέντη Ρέντη, θα πρέπει να τονισθεί πως παίζει καταλυτικό ρόλο, για να σταματήσει η αιμορραγία.

Μάλιστα, μπορεί να το προμηθευτεί κανείς από το διαδίκτυο ή από κατάστημα με ιατρικό ή στρατιωτικό εξοπλισμό.

Ο Αναστάσιος Γιακουμής, ειδικός παθολόγος και διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, μίλησε στο Star και εξήγησε πώς μπορεί να εφαρμοστεί. το πολύ χρήσιμο εργαλείο.

Τουρνικέ: Πώς μπορεί να εφαρμοστεί

«Εφαρμόζεται 5 με 10 εκατοστά πάνω από το σημείο του τραυματισμού, δηλαδή στο σημείο που θέλουμε να ελέγξουμε την αιμορραγία. Φτιάχνουμε τη θηλιά και περιστρέφουμε γύρω από το άκρο και κολλάμε το αυτοκόλλητο στο λουράκι» είπε ο κ. Γιακουμής για το τουρνικέ.

«Για να εξαντλήσουμε οποιοδήποτε περιθώριο χαλαρότητας, περιστρέφεται και ο μοχλός μέχρι και τρεις φορές, και ασφαλίζουμε με το λουράκι. Βλέπουμε εάν έχει σταματήσει λουράκι» συνέχισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει ιμάντα, ο ειδικός παθολόγος πρόσθεσε πως μπορεί να εφαρμόσει τη ζώνη ή τη γραβάτα, με μοναδική προϋπόθεση να τα τοποθετήσει πολύ σφιχτά στο σημείο του τραυματισμού, για να σταματήσει η αιμορραγία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.