ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Επέστρεψαν μετά από 16 μήνες στην εργασία τους οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί – Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

Με δύο rapid test την εβδομάδα

Επέστρεψαν μετά από 16 μήνες στην εργασία τους οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί – Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

Επέστρεψαν σήμερα στην εργασία τους οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, μετά από 16 μήνες σε αναστολή εργασίας, κατ’ εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας στο οποίο προσέφυγε η ΠΟΕΔΗΝ.

«Εάν δεν υπήρχαν οι δύο αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας σήμερα θα μιλάγαμε για τις απολύσεις των ανεμβολίαστων όπως κατ’ επανάληψη έχει δηλώσει ο υπουργός Υγείας και όχι για την επιστροφή τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

«Η επιστροφή περί των 2.000 υγειονομικών στο ΕΣΥ, το ΕΚΑΒ (οι υπόλοιποι 5.000 δουλεύουν με πιστοποιητικό νόσησης) είναι μία βαθιά ανάσα για το σύστημα», σημειώνει η Ομοσπονδία, τονίζοντας ωστόσο ότι «το πρόβλημα της υποστελέχωσης παραμένει και λύνεται μόνο με την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού».

Προσθέτει επίσης ότι η απόφαση επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών «δεν εμπεριέχει υγειονομικό ρίσκο καθ’ ότι δεν ισχύουν περιοριστικά μέτρα στην κοινωνία, χαλάρωσαν τα πρωτόκολλα στα Νοσοκομεία και ταυτόχρονα εμείς οι υγειονομικοί εφαρμόζουμε αυστηρά τα μέτρα ατομικής προστασίας προστατεύοντας τους ασθενείς και τους εαυτούς μας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ απομένει η ρύθμιση της καταβολής των μισθών από 14/4/2022 έως 31/12/2022 όπως ορίζει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.