ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Επιστήμονας ανατρέπει όλα όσα ξέραμε: «Μην κάνετε κρύο ντους τον ζεστό καιρό»!

«Συνιστούμε να κάνετε ένα ζεστό μπάνιο για να δροσιστείτε κατά τη διάρκεια ενός καύσωνα»

Επιστήμονας ανατρέπει όλα όσα ξέραμε: «Μην κάνετε κρύο ντους τον ζεστό καιρό»!

Μόλις η θερμοκρασία αρχίσει να ανεβαίνει, αυτό που σκεφτόμαστε είναι ένα κρύο ντους για να συνέλθουμε από τον καύσωνα, ωστόσο επιστήμονας έρχεται να μας το ανατρέψει.

Τι εννοεί με αυτό; Δεν καταφέρνουμε τίποτα με το κρύο ντους, ίσα-ίσα αυτό που συμβουλεύει είναι να κάνουμε ζεστό ντους.

«Συνιστούμε να κάνετε ένα ζεστό μπάνιο για να δροσιστείτε κατά τη διάρκεια ενός καύσωνα» είπε ο Dominic Lees-Bell.

Ο απλός και καλύτερος τρόπος για να «κατεβάσουμε» τη θερμοκρασία του σώματός μας, όπως λέει, είναι να κάνουμε το πρωί ένα ατμόλουτρο. Γιατί το πρωί όμως… Όπως εξηγεί, οι υψηλές θερμοκρασίες καταστρέφουν τον κύκλο του ύπνου μας.

«Πολλοί κοιτάζουν να αγοράζουν ακριβούς ανεμιστήρες ή να παγώνουν μπουκάλια νερού για να δροσιστούν, αλλά ένας από τους απλούστερους τρόπους για να το κάνετε αυτό είναι ένα ζεστό μπάνιο»

Ο Lees-Bell μάλιστα προειδοποίησε: «Το να κάνετε ένα κρύο ντους ή μπάνιο μπορεί στην πραγματικότητα να είναι αντιπαραγωγικό καθώς όταν το σώμα μας βυθίζεται σε εξαιρετικά κρύες συνθήκες, προσπαθεί να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του πυρήνα μας. Οπότε σπαταλά ενέργεια.

Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσατε πραγματικά να αισθάνεστε πιο ζεστοί από ό,τι πριν κάνετε το ντους. Κάνοντας όμως ένα ζεστό μπάνιο μπορούμε να ρίξουμε τη θερμοκρασία του σώματός μας, καθώς διεγείρει το θερμορρυθμιστικό σύστημα του σώματός μας.

Αυτό αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα μας και έχει ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση της θερμότητας του σώματος και συνεπώς τη μείωση της θερμοκρασίας του».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.